Zware onvoldoende voor Vink, Van Boekel uitstekend

Reacties

Pieter Vink presteerde dramatisch tijdens de 24ste speelronde van de Eredivisie, terwijl scheidsrechters Pol van Boekel en Ed Janssen juist uitstekend beoordeeld werden. Björn Kuipers blijft leider van het VI-scheidsrechtersklassement.

Zware onvoldoende voor Vink, Van Boekel uitstekend

Tijdens het thuisduel van PSV met FC Dordrecht eiste Vink in negatieve zin de hoofdrol voor zich op. De arbitrage ging in de wedstrijd tussen de koploper en hekkensluiter van de Eredivisie een paar keer opzichtig in de fout. Zo ontsnapte FC Dordrecht aan een rode kaart voor doelman Filip Kurto en een strafschop tegen na een overtreding op Memphis Depay, die ten onrechte werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Bij de 2-0 van PSV maakte Ilias Haddad ongelukkig hands, waarna Vink wél een strafschop gaf. Niet veel later schoot Sean Klaiber via de onderkant van de lat de aansluitingstreffer binnen, maar deze werd onterecht niet toegekend. De arbitrage was van mening dat de bal de doellijn niet gepasseerd had, waardoor FC Dordrecht een doelpunt werd onthouden.

Van Boekel en Janssen kunnen wel terugkijken op een goede prestatie tijdens de afgelopen speelronde in de Eredivisie. De laatste werd afgelopen vrijdag beoordeeld met een 7,5 tijdens het duel tussen NAC Breda en SC Cambuur (2-1). De beste prestatie kwam echter op naam van Van Boekel, die een 8 kreeg voor zijn optreden tijdens SC Heerenveen - FC Groningen (3-1).

Kuipers blijft met een gemiddelde waardering van een 6,62 koploper in het VI-scheidsrechtersklassement. Eric Braamhaar en Bas Nijhuis, die afgelopen weekend niet in actie kwamen, bezetten de tweede en derde plaats. Bekijk in onderstaand overzicht de overige boordelingen van het VI-scheidsrechtersklassement.

SCHEIDSRECHTERSKLASSEMENT VI
Scheidsrechter Gemiddelde Duels Cijfer
B. Kuipers 6.62 17 7 ADO Den Haag   - PEC Zwolle
E. Braamhaar 6.40 10
B. Nijhuis 6.29 14
R. Liesveld 6.07 15
P. van Boekel 6.04 14 8 SC Heerenveen   - FC Groningen
S. Gözübüyük 6.00 15 5 Feyenoord   - Excelsior
R. Wiedemeijer 5.96 14
E. Janssen 5.92 12 7.5 NAC Breda   - SC Cambuur
K. Blom 5.85 17 5 Willem II   - Ajax
T. van Sichem 5.85 13
D. Makkelie 5.71 12 6 FC Twente   - Vitesse
P. Vink 5.67 12 3 PSV   - FC Dordrecht
J. Kamphuis 5.58 13 7 Willem II   - FC Utrecht
D. Higler 5.54 13

* = voor een vermelding moet een arbiter minimaal tien van de 24 speelrondes hebben gefloten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.