Zwak Internazionale krijgt klop van Napoli

Internazionale kende een moeilijke uitwedstrijd tegen Napoli en verloor met 1-0. De koploper in de Serie A kwam slechts sporadisch tot een aanval en zag de thuisploeg het grootste gedeelte van de wedstrijd het initiatief hebben.

In de eerste helft was er nog sprake van een wedstrijd, maar in het tweede bedrijf zakten beide teams weg naar een bedenkelijk niveau. Het spel was voorzichtig, de drang om te winnen ontbrak bij zowel Internazionale als Napoli. Geslaagde combinaties waren spaarzaam. De verrassing was dan ook groot toen Marcelo Zalayeta in de 73ste minuut doel trof voor Napoli.

De Uruguayaan was tien minuten voor zijn treffer ingevallen. Ezequiel Lavezzi dribbelde richting het strafschopgebied van Internazionale en passte op het juiste moment naar Zalayeta, die de bal met de buitenkant van zijn rechtervoet ver buiten bereik van Júlio César in het doel knalde: 1-0.

Het slotoffensief van de ploeg van José Mourinho had weinig om het lijf. Napoli leek eerder op weg naar een uitbreiding van de score dan dat Internazionale kansrijk was op het produceren van de gelijkmaker. AC Milan komt met nog vijf duels op de agenda tot op zeven punten van zijn stadgenoot. Napoli blijft met de twaalfde plaats een stabiele middenmoter.