Kaká leidt AC Milan naar zege, Juve morst punten

AC Milan staat na een 3-0 zege op Palermo alleen op de tweede plaats. Juventus speelde met 2-2 gelijk tegen Reggina en heeft nu twee punten minder dan Milan.

AC Milan-Palermo 3-0Met Kaká als uitblinker boekte AC Milan in een kletsnat San Siro een eenvoudige zege op Palermo. De Braziliaan scoorde zelf tweemaal vanuit een strafschop en was de hele wedstrijd ongrijpbaar voor de spelers van Palermo. Scheidsrechter Nicola Rizzoli bestrafte Cesare Bovo twee keer voor een overtreding op Kaká, wat de rode kaart betekende. De derde treffer kwam van het hoofd van Filippo Inzaghi, die zijn tiende treffer in de laatste zeven duels maakte. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar de buitenkansen die Kaká zijn teamgenoten bood werden niet op waarde geschat.

Reggina-Juventus 2-2Juventus liep schade op in het uitduel met Reggina. De Turijnse club toonde echter wel veerkracht door tweemaal van een achterstand terug te komen. Binnen een half uur speeltijd nam Reggina brutaal de leiding toen verdediger Daniel Adejo de volledig vrijstaande Antonio Barilla vond, die de 1-0 binnenkopte. Maar Adejo veroorzaakte kort na rust ook een strafschop. Hij beging een overtreding op Vincenzo Iaquinta. Juventus had voor rust al enkele keren eerder een penalty verdiend, vonden de bezoekers uit Turijn. Alessandro Del Piero benutte de nu wel toegekende
strafschop: 1-1.

In de 69ste minuut hielp Emil Hallfredsson Reggina weer aan de leiding. De IJslander versloeg de kansloze Gianluigi Buffon met een kiezelharde pegel. Vier minuten later bezorgde Cristiano Zanetti Juventus de 2-2 en daarmee een punt.

Bologna-Genoa 2-0Genoa heeft de vierde plaats, die recht geeft op het spelen van de voorronde van de Champions League, verloren aan Fiorentina, dat zaterdag met 4-1 van AS Roma won. Genoa verloor met 2-0 het uitduel met Bologna. De eindstand was na 25 minuten al bereikt. Marco Di Vaio benutte na een kwartier een strafschop en Claudio Terzi volleerde tien minuten later een vrije trap van Adaílton achter Genoa-keeper Rubinho.