Zuinig Lyon wint opnieuw, negen Girondins pakken zege

Olympique Lyon boekte een zuinige overwinning. Ondanks twee rode kaarten won Girondins Bordeaux. Toulouse klom naar de derde plaats.

Le Havre-Olympique Lyon 0-1
Le Havre was dan wel de ploeg met het meeste initiatief, het behoudend spelende Lyon pakte de drie punten. Vlak voor rust tekende Ederson (foto) voor de enige goal. De Braziliaanse middenvelder benutte een strafschop nadat Frédéric Piquionne onderuit was gehaald door Nicolas Gilet. De laatste 25 minuten speelde Lyon met tien man na een geelrode kaart van Sidney Govou.

Grenoble-Girondins Bordeaux 0-1
Bordeaux zegevierde in een duel dat werd ontsierd door drie rode kaarten. Bij een 0-0 stand raakte coach Laurent Blanc in de 49ste minuut Alou Diarra kwijt (geelrood) en in de 54ste minuut Wendel (direct rood na een forse tackle). Toch lukte het de negen Girondins om op voorsprong te komen. Invaller Jussie scoorde in de tachtigste minuut via een counter: 0-1. In blessuretijd zag Grenoble Martial Robbin vertrekken met een rode kaart. Rood voor Diarra Toulouse- FC Sochaux 2-1
Toulouse won terecht van Sochaux. De thuisploeg domineerde, de bezoekers stichtten alleen gevaar uit dode-spelsituaties. André-Pierre Gignac was de belangrijkste man namens Toulouse. Hij scoorde zowel in de vijfde als in de 63ste minuut. De 1-0 maakte hij via een prachtige vrije trap, de 2-0 met een benutte penalty.

Lyon is koploper met zestien punten uit zes duels. Dat zijn er vijf meer dan nummer twee Olympique Marseille dat zondag in actie komt tegen AS Monaco. Toulouse is derde met elf punten, Bordeaux en Grenoble hebben tien punten.