Zuid-Amerikaans onderzoek naar Mainz-banneling Jara

Reacties

De Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL) is een disciplinair onderzoek gestart naar de onsmakelijke provocatie van Gonzalo Jara aan het adres van Edinson Cavani tijdens de eerste kwartfinale van het toernooi om de Copa América tussen Chili en Uruguay (1-0). FSV Mainz 05 stelt al geen prijs meer op hem.

Zuid-Amerikaans onderzoek naar Mainz-banneling Jara

Jara stak tijdens de verhitte confrontatie een vinger tussen de billen van Cavani, die daarop verhaal haalde met een lichte tik in het gezicht van de Chileense verdediger, die gewillig naar de grond ging. De provocateur mocht tot verontwaardiging van de Uruguayanen blijven staan, maar de aanvalsleider van de titelverdediger moest met zijn tweede gele kaart vertrekken.

Uruguay-aanvoerder Diego Godín riep de CONMEBOL donderdag op Jara net zo zwaar te schorsen als Luis Suarez, die liefst negen officiële interlands van de La Celeste moet missen door zijn beet in de schouder van Giorgio Chiellini tijdens het WK. Opmerkelijk genoeg was Suarez tijdens een WK-kwalificatieduel met Chili in 2013 op dezelfde wijze ook al het slachtoffer van Jara.

Mocht de 29-jarige recidivist inderdaad worden geschorst, dan mist hij waarschijnlijk het restant van het toernooi in eigen land. Chili speelt dankzij de overwinning op Uruguay dinsdagnacht de halve finale tegen Peru, dat doorstootte naar de laatste vier door vannacht met 3-1 te winnen van Bolivia.

Mainz
Bij zijn werkgever FSV Mainz 05 is Jara door het geruchtmakende vergrijp al niet meer welkom. 'Dit tolereren wij niet. Hij weet dat hij mag vertrekken als er een bod komt', licht manager Christian Heidel dat besluit toe aan Bild. Vooral de manier waarop de Chileen, die nog een contract heeft tot 2016, naar de grond ging na het klapje van Cavani maakt Heidel misselijk. 'Ik haat theatraal gedrag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.