Uruguay wil zelfde straf voor 'billenknijper' Jara als Suarez

Reacties

De uitschakeling als titelverdediger door Chili deed Uruguay pijn, en vooral de cruciale en bizarre provocatie van Gonzalo Jara zorgde voor een bitter gevoel.

Uruguay wil zelfde straf voor 'billenknijper' Jara als Suarez

Eén incident was na de eerste kwartfinale om de Copa América het gesprek van de dag. Gonzalo Jara en Edinson Cavani speelden daarin een hoofdrol, waarbij de eerste met een bizarre provocatie de initiator was met de Uruguayaan als slachtoffer.

De wedstrijd was ruim een uur aan de gang, toen Jara met een middelvinger zich een weg probeerde te banen richting het achterwerk van Cavani. De PSG-aanvaller was daar niet van gediend en reageerde met afwerende tik. Dat gebaar deed Jara op zijn beurt theatraal ter aarde storten.

Scheidsrechter Sandro Ricci zag alleen het gevolg en gaf Cavani een gele kaart voor zijn reactie. Ondanks alle pogingen de Braziliaanse arbiter te vertellen over de aanleiding, kon de aanvaller niet anders dan de kleedkamer opzoeken met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Uruguay-bondscoach Oscar Tabárez maakte zich druk om de verkeerde beslissing van Ricci. 'Er zijn beelden als bewijs voor wat er is gebeurd, met de provocatie van Jara. Dat is wat werkelijk is gebeurd.' De uitsluiting van Cavani bleek het begin van het einde voor Uruguay, dat in de 81ste minuut door een doelpunt van Mauricio Isla werd uitgeschakeld.

Uruguay-aanvoerder Diego Godín uitte na afloop zijn woede over de gang van zaken. De verdediger sprak zijn gevoel uit dat het gastland Chili wordt bevoordeeld. 'Als ik zou denken dat ze de Copa aan Chili willen geven, dan hadden we niet hoeven voetballen. Maar er gebeuren bijzondere, zeer opmerkelijke dingen die iedereen ziet, behalve de Chilenen, die blij zullen zijn.'

Godín sprak de hoop uit dat Jara niet aan een straf ontkomt. 'Ik hoop dat de CONMEBOL (Zuid-Amerikaanse bond, red.) hetzelfde handelt als de FIFA bij Luis Suarez', refereerde hij aan de zware sanctie die zijn landgenoot kreeg na het bijten van Giorgio Chielini op het WK. Suarez werd destijds op basis van videobeelden zwaar gestraft. Jara wacht mogelijk hetzelfde lot.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.