Zorgen om knie De Vrij na late ontsnapping Lazio

Reacties

Lazio heeft maandagavond met een uitstekend spelende Wesley Hoedt een 3-1 zege geboekt op Torino. Compagnon Stefan de Vrij haakte al na één helft spelen af met knieklachten.

Zorgen om knie De Vrij na late ontsnapping Lazio

Lazio verloor alleen van Chievo met De Vrij en Hoedt als centrale verdedigers. Maandag was het de zesde keer op rij dat de Romeinen niet verloren met de twee Nederlanders aan de aftrap.

De harde eerste helft, waarin veel meer overtredingen dan kansen vielen te noteren, eiste twee slachtoffers. Stefan Radu moest al vroeg het veld verlaten, zijn naamgenoot en ploeggenoot De Vrij kreeg last van zijn knie en moest daarom in de rust in de kleedkamer achterblijven. De dertigvoudig international, die al eerder kampte met zware knieproblemen, laat uit voorzorg een scan in het ziekenhuis maken.

Daardoor moest Hoedt, die indruk maakte door Capocannoniere Andrea Belotti (22 goals) in toom te houden, verder zonder zijn maatje in het hart van defensie.  Hij kon echter niet voorkomen dat Maxi Lopez met een knappe achterwaartse kopbal de stand gelijk trok, nadat Ciro Immobile de thuisploeg met zijn zeventiende treffer van het seizoen de voorsprong had bezorgd. Een knap schot van Keita Baldé en een schuiver van Felipe Anderson brachten Lazio, dat Internazionale weer voorbijsteekt naar plek vier, in de slotfase alsnog de zege.

Hoedt en De Vrij zijn beiden opgenomen in de voorselectie van bondscoach Danny Blind voor de interlands tegen Bulgarije en Italië van eind maart. De Vrij zou, mits zijn knieklachten meevallen, zijn eerste Oranje-wedstrijd sinds 6 september 2015 (3-0 nederlaag bij Turkije) kunnen spelen. Als Hoedt bij de definitieve selectie zit, kan hij debuteren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.