Blind neemt Hoedt en Toornstra op in voorselectie, geen Sneijder

Reacties

Bondscoach Danny Blind heeft Tim Krul, Wesley Hoedt, Jens Toornstra en Vincent Janssen opgenomen in de voorlopige selectie voor het WK-kwalificatieduel met Bulgarije van 25 maart en de oefeninterland tegen Italië van 28 maart.

Blind neemt Hoedt en Toornstra op in voorselectie, geen Sneijder

Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar, die de afgelopen interlands al werden gepasseerd, maken opnieuw geen deel uit van het keurkorps van Blind. Dat geldt ook voor Wesley Sneijder. De middenvelder van Galatasaray is niet okselfris. Marvin Zeegelaar, Jordy Clasie, Jetro Willems en Luciano Narsingh hebben de 27-koppige spelerslijst evenmin gehaald, in tegenstelling tot Leroy Fer.

'Ik heb een aantal spelers, onder wie Wesley Sneijder, niet op de voorlopige lijst gezet omdat ze op dit moment niet honderd procent fit zijn', aldus Blind. 'En voor het Nederlands elftal is fitheid een vereiste. Voor deze spelers geldt dat we de komende anderhalve week moeten bekijken of het haalbaar is ze op te roepen.'

Voor Bruno Martins Indi maakt Blind een uitzondering. De verdediger van Stoke City viel afgelopen zaterdag in het thuisduel met Middlesbrough (2-0) geblesseerd uit na een botsing met spits Rudy Gestede. Zijn manager Mark Hughes meldde al dat de kniekwetsuur meevalt.

Wesley Hoedt (links) tijdens een editie van Feyenoord - AZ in duel met Jens Toornstra. Beiden werden opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje.
Wesley Hoedt (links) tijdens een editie van Feyenoord - AZ in duel met Jens Toornstra. Beiden werden opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje.

Tim Krul, die momenteel op huurbasis uitkomt voor AZ, keert na lang blessureleed terug in de voorselectie. De doelman liep tijdens zijn laatste interland – het uitduel met Kazachstan – zijn zware blessure op die hem ongeveer een jaar uit de roulatie hield. Kruls rentree gaat ten koste van Maarten Stekelenburg, nota bene de eerste keeper tijdens de vorige interlands. Net als Krul keert Stefan de Vrij na lang blessureleed terug in de voorlopige selectie. Zijn Lazio-ploeggenoot Hoedt zou kunnen debuteren tegen Bulgarije. Toornstra, de laatste maanden op dreef bij Feyenoord, speelde zijn enige interlands in juni 2013.

Janssen zit ook in de voorselectie, hoewel de aanvaller bijna niet in actie komt bij Tottenham Hotspur. Jeffrey Bruma ontbreekt wegens blessureleed. De verdediger van VfL Wolfsburg liep afgelopen weekeinde in het Bundesliga-duel met FSV Mainz 05 (1-1) een knieblessure op en is enkele weken niet inzetbaar. Ook Virgil van Dijk mist de komende interlands door fysiek malheur.

Met elk vier spelers zijn PSV en Feyenoord de hofleverancier in de voorselectie. Volgende week vrijdag maakt Blind tijdens een persconferentie de definitieve selectie wereldkundig.

Tweede plaats
De uitwedstrijd tegen Bulgarije wordt op 25 maart gespeeld in het Vasil Levski National Stadium in Sofia. De oefeninterland tegen Italië is op 28 maart in De Arena. Na vier duels heeft Oranje zeven punten verzameld, waarmee de ploeg van Blind de tweede plaats bezet in Groep A. Nummer drie Zweden heeft net zoveel punten, maar een iets slechter doelsaldo. Frankrijk leidt de dans met tien punten.

Aan het eind van de rit plaatsen de negen groepswinnaars zich rechtstreeks voor het WK. De resterende vier tickets worden verdeeld via play-offs. Hieraan nemen acht van de negen nummers twee deel; de slechtste runner-up valt af.

De voorselectie van Oranje per linie:

Doel: Jasper Cillessen (Barcelona), Tim Krul (AZ), Michel Vorm (Tottenham Hotspur), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Wesley Hoedt (Lazio), Rick Karsdorp (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Stoke City), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio).

Middenveld: Leroy Fer (Swansea City), Davy Klaassen (Ajax), Davy Pröpper (PSV), Bart Ramselaar (PSV), Marten de Roon (Middlesbrough), Kevin Strootman (AS Roma), Jens Toornstra (Feyenoord), Tonny Vilhena (Feyenoord), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Steven Berghuis (Feyenoord), Memphis Depay (Olympique Lyon), Bas Dost (Sporting Lissabon), Vincent Janssen (Tottenham Hotspur), Luuk de Jong (PSV), Jeremain Lens (Fenerbahçe), Quincy Promes (Spartak Moskou), Arjen Robben (Bayern München).

Stand Groep A
Frankrijk 4-10 (7-2)
Nederland 4-7 (8-4)
Zweden 4-7 (6-3)
Bulgarije 4-6 (6-10)
Wit-Rusland 4-2 (2-6)
Luxemburg 4-1 (5-9)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.