Zorgen Chili om Vidal en Aránguiz houden aan

Reacties

Het is nog steeds onduidelijk of Chili maandag tegen Nederland kan beschikken over de middenvelders Arturo Vidal en Charles Aránguiz, die beiden met een blessure kampen.

Zorgen Chili om Vidal en Aránguiz houden aan

Het duo werd tijdens de knappe 2-0 overwinning van Chili op Spanje gewisseld met een blessure. Aránguiz en Vidal (foto boven) hebben beiden last van een knie en staan bovendien op scherp qua gele kaarten. Chileense media suggereren dan ook dat beide spelers tegen Nederland worden gespaard, maar de definitieve beslissing neemt bondscoach Jorge Sampaoli pas vlak voor de wedstrijd.

In de vermoedelijke opstelling van Chili neemt Felipe Gutiérrez, de middenvelder van FC Twente, de plaats van Aráguiz in. Jorge Valdivia, die ook in het duel met Australië al basisspeler was, neemt waarschijnlijk de positie van Vidal over.

Counter
Chili waakt maandagavond voor de counter waarmee Oranje dit toernooi al veel succes oogstte. 'We hebben kunnen zien dat ze ons achterin zullen afwachten en in balbezit snel hun spitsen zullen zoeken', aldus Carlos Carmona, middenvelder van Chili.' Vooral Arjen Robben sprong in het oog. 'Robben is erg snel en Oranje speelt goed', vertelde controleur Francisco Silva. 'Om ons te wapenen tegen hun snelheid zullen we compact moeten spelen.'

Nederland en Chili strijden maandag om de groepswinst. Beide landen zijn al geplaatst voor de volgende ronde, maar het elftal dat hoger eindigt in de poule heeft een op papier eenvoudigere tegenstander in de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.