Alle mogelijke scenario's voor Oranje op een rijtje

Reacties

Chili en Nederland zijn de eerste landen die zich hebben verzekerd van een plek bij de laatste zestien van het WK. Oranje treft in de achtste finales Brazilië, Mexico of Kroatië als tegenstander. VI zet de mogelijke scenario's op een rijtje.

Alle mogelijke scenario's voor Oranje op een rijtje

Door de resultaten in Groep B van woensdag (Nederland-Australië 3-2 en Chili-Spanje 2-0) hebben Oranje en Chili allebei zes punten. Australië en Spanje zijn uitgeschakeld, want zij vergaarden nog geen enkel punt en hun onderlinge duel van maandag is er dus een om des keizers baard.

Dat geldt allerminst voor Nederland-Chili, waarin de groepszege op het spel staat. Nederland eindigt als winnaar van Groep A bij een overwinning. Ook een gelijkspel volstaat, omdat het doelsaldo van Oranje (+5) beter is dan dat van Chili (+4). Bij een Chileense overwinning gaat de groepszege vanzelfsprekend naar de Zuid-Amerikanen.

In Groep A is de situatie een stuk minder overzichtelijk. Op dit moment hebben Brazilië en Mexico (beiden vier punten uit twee duels) de beste papieren om die groep te winnen. Maar ook Kroatië (drie punten na twee duels) is nog kansrijk. De winnaar van Groep A speelt tegen de nummer twee van Groep B; de beste van Groep B ontmoet de runner-up van Groep A. Opmerkelijk detail: de laatste duels in Groep A (maandag 22.00 uur) worden pas ná de wedstrijden in Groep B (maandag 18.00 uur) afgewerkt.

Indien Oranje als groepswinnaar eindigt, werkt het zijn achtste finale af op zondag 29 juni (18.00 uur) in Fortaleza. Als Chili er met de groepszege vandoor gaat, speelt Nederland op zaterdag de 28ste (18.00 uur) in Belo Horizonte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.