Zola keert als trainer terug bij Cagliari

Reacties

Cagliari heeft Gianfranco Zola aangesteld als opvolger van Zdenek Zeman, die dinsdag werd ontslagen. De 48-jarige coach begint aan zijn derde klus als trainer bij de club waar hij zijn actieve loopbaan beëindigde.

Zola keert als trainer terug bij Cagliari

Nadat hij als speler van Chelsea in zeven seizoenen tot 59 doelpunten kwam in 229 competitiewedstrijden, streek Zola in de zomer van 2003 neer bij Cagliari. Op Sardinië, waar de aanvaller ook is geboren, verkreeg hij een heldenstatus door de trots van het eiland bijna persoonlijk naar de Serie A te leiden.

Zola scoorde dertien keer in zijn eerste seizoen voor Cagliari en de jaargang daarna was hij in de Serie A negen keer trefzeker. Het had weinig gescheeld of de 35-voudige international van Italië had helemaal niet voor Cagliari gespeeld, want Chelsea-eigenaar Roman Abramovich wilde hier een stokje voor steken.

Nadat de Rus had begrepen dat Zola mondeling akkoord was met de club van Sardinië en hier niet onderuit wilde, deed Abramovich naar verluidt een bod op de club. Tot een overname kwam het uiteindelijk niet, waardoor Zola zijn naam kon vestigen bij Cagliari. Die club is na West Ham United en Watford zijn derde werkgever als trainer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.