Na ruim 600 duels stopt Gianfranco Zola

Gianfranco Zola heeft zijn laatste wedstrijd gespeeld. De 38-jarige spelmaker maakte woensdagmiddag zijn afscheid bekend.

Na ruim 600 duels stopt Gianfranco Zola

'Ik denk dat het de juiste beslissing is', lichtte een geëmotioneerde Zola zijn besluit toe. 'Sinds het seizoen voorbij is heb ik genoeg tijd gehad om erover na te denken. Het was geen eenvoudige beslissing. Maar ik voel een sterke drang om me te gaan wijden aan dingen die ik al die jaren heb verwaarloosd.'

Komende dinsdag verjaart Zola, hij wordt dan 39 jaar. De Sardijn speelde de laatste twee seizoenen voor Cagliari, na een loopbaan die hem faam bracht in de shirts van Chelsea, Parma en Napoli. Hij speelde ook nog voor Sassari Torres en Nuorese, waar hij ruim twintig jaar geleden zijn carrière begon.

Bij Cagliari kende hij een succesvolle periode. In zijn eerste seizoen hielp hij de club aan promotie naar de Serie A, en in het tweede jaar leverde hij met negen goals een bijdrage aan het lijfsbehoud.

De 1,68 meter grote Zola kwam ook als international in actie. In totaal speelde hij 35 keer voor de Squadra Azzurra, waarvoor hij acht keer scoorde. In zijn loopbaan kwam hij tot 629 duels in het betaalde voetbal en 197 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's