Zoet wint Europees respect na optreden tegen Atlético

Reacties

Jeroen Zoet heeft zichzelf in het tweeluik met Atlético Madrid in de achtste finales van de Champions League internationaal op de kaart gezet. De doelman van PSV keepte twee uitstekende wedstrijden maar kon niet voorkomen dat zijn club werd uitgeschakeld na strafschoppen (8-7).

Zoet wint Europees respect na optreden tegen Atlético

'Jeroen Zoet was zonder enige twijfel het sleutelfiguur in de twee duels.' Het zijn mooie woorden van Fernando Torres, een speler die weet waar hij over praat met onder meer het winnen van de Champions League, de Europa League een WK en twee EK's. Het tekent het beeld dat van de 25-jarige goalie is ontstaan na het treffen met Atlético. Collega-spits Antoine Griezmann is het met Torres eens. De Fransman kwam in het heenduel in Eindhoven helemaal alleen op Zoet af, maar zag zijn stiftje gekeerd worden. 'Ik wist dat Griezmann vaak iets slims probeert te doen. Daarom wachtte ik zo lang mogelijk', legde de doelman achteraf uit. Ook in Madrid was hij een sta-in-de-weg voor de Franse spits. 'Zoet redde een keer erg knap en dat deed hij in Eindhoven ook al', zei Griezmann daarover tegen AS.

In de twee duels met Atlético was de tweevoudig international goed voor elf reddingen, ter vergelijking: collega Jan Oblak van de Spanjaarden hoefde slechts twee keer in te grijpen. Zoet bleek voor Atlético 210 minuten lang een onpasseerbaar station. 'In sommige wedstrijden heb je dat gevoel. Dat was nu zo, twee keer tegen een topteam in Europa. Lekker om je team zo te kunnen helpen. Ik denk dat we op een heel mooi Europees seizoen kunnen terugkijken', aldus Zoet tegen SBS6, die wel baalde dat hij de strafschop van Saúl net niet wist te stoppen, en daarmee de kers van zijn eigen taart afsnoepte. 'Daar zal ik nog wel een paar keer van wakker worden', treurde de keeper.

Zoet verspert Ángel Correa de weg in het heenduel tussen PSV en Atético Madrid in het Philips Stadion.
Zoet verspert Ángel Correa de weg in het heenduel tussen PSV en Atético Madrid in het Philips Stadion.

In de groepsfase hield Zoet ook tegen Manchester United en VfL Wolfsburg zijn doel schoon, waarmee hij het slot op de deur vormde achter de solide defensie van de Eindhovenaren. Waar Zoet in de Eredivisie de laatste jaren niet altijd onomstreden was, maakte hij dit seizoen in de Champions League een ijzersterke indruk. Het contrast met anderhalf jaar geleden is groot. Eind 2014 koos Phillip Cocu nog voor Remko Pasveer in plaats van Zoet in het Europa League-duel met Dinamo Moskou, vorige week liet de keeper Lionel Messi achter zich in de verkiezing voor UEFA speler van de week.

Dat zal ook bondscoach Danny Blind zijn opgevallen. Zoet zit bij de voorselectie voor de oefenduels met Frankrijk en Engeland op 25 en 29 maart en hijgt in de nek van eerste doelman Jasper Cillessen. Komende zondag (16.45 uur) staan de doelmannen in Eindhoven tegenover elkaar voor een rechtstreeks duel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.