Zoet houdt tiental PSV op de been tegen Atlético

Reacties

PSV heeft Atlético Madrid tijdens het heenduel in Eindhoven op een gelijkspel gehouden. De wedstrijd in de achtste finale van de Champions League bleef doelpuntloos.

Zoet houdt tiental PSV op de been tegen Atlético

Trainer Phillip Cocu wachtte tot het laatste moment met het prijsgeven van zijn tactiek, waarbij hij toch wel tegen de verwachting in koos voor drie spitsen. Gastón Pereiro mocht het als centrale spits proberen op de plek van de geschorste Luuk de Jong, terwijl de rentree van Andrés Guardado op het middenveld ten koste ging van Jorrit Hendrix. Alle goede bedoelingen ten spijt, na drie minuten kon het strijdplan van Cocu al bijna de prullenbak in toen Luciano Vietto gelanceerd werd door Gabi. De Argentijn wipte de bal over de uitkomende Jeroen Zoet heen, maar Jeffrey Bruma verrichtte vlak voor de lijn een cruciale redding.

Deze aanval uit het niets was tekenend voor het wedstrijdverloop. Beide ploegen gaven elkaar totaal geen ruimte om een aanval op te zetten, waarbij Atlético na elk schoonheidsfoutje direct gevaarlijk werd. Zo stuurde Koke na wat gerommel op het middenveld de watervlugge Antoine Griezmann de diepte in en mocht PSV zijn keeper Zoet dankbaar zjn dat hij met zijn uitgestoken arm het stiftje van de Fransman knap onschadelijk maakte.

Hoewel de sluwe Madrilenen dreigender oogden, was de beste kans van de eerste helft na een half uur voor PSV. Pereiro, met zijn individuele acties de gevaarlijkste aanvaller bij de Eindhovenaren, rommelde zich vanaf de rechterflank de zestienmeter in. De meegekomen Davy Pröpper nam de bal over en trapte van dichtbij recht op keeper Jan Oblak. In de rebound pompte eerst Jürgen Locadia en daarna Jetro Willems de bal nog een keer hard het volle strafschopgebied in.

Jeroen Zoet werd al na drie minuten verschalkt door een stiftje van Vietto, maar op de lijn bracht Jeffrey Bruma alsnog redding.
Jeroen Zoet werd al na drie minuten verschalkt door een stiftje van Vietto, maar op de lijn bracht Jeffrey Bruma alsnog redding.

Aan de overkant bleef het opletten, zeker in een fase vlak na rust. Santiago Arias wierp zijn lichaam binnen het strafschopgebied wat onorthodox voor een dreigende Griezmann, met het risico om bestraft te worden met een penalty. Maar die gaf de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato in de eerste helft ook niet aan PSV, toen Locadia gretig over het uitgestoken been van Gabi dook.

PSV werd tegen de fysiek sterkere Spanjaarden niet geheel toevallig op de been gehouden door drie spelers met ervaring in het buitenland. Bruma wierp zich achterin overal met ziel en zaligheid tussen, Héctor Moreno leefde zich uit in de duels op het randje en Guardado bewaakte de balans met enkele belangrijke correcties. Zo plukte hij met een perfecte tackle de bal voor de voeten weg bij Vietto toen hij vrij voor Zoet dreigde op te duiken.

Onderonsjes
Maar ook in die heetgebakerde onderonsjes bleek het elftal van Diego Simeone uiteindelijk iets slimmer. De teruggekeerde Uruguayaan Diego Godín smeerde Pereiro na 68 minuten zijn tweede gele kaart aan door als een stervende zwaan naar de grond te gaan na een op het oog onschuldige bodycheck van zijn landgenoot. Cocu bracht met Nicolas Isimat-Mirin wat extra zekerheid in, waar Atlético Fernando Torres nog in de ploeg bracht. Maar het was vooral Zoet die zich ontpopte als een onneembare vesting.

PSV werd teruggedrongen, zonder dat Atlético nog echt grote kansen kreeg. Sterker nog, de invallers Hendrix en Maxime Lestienne waren bij een tegenstoot nog gevaarlijk. Laatgenoemde schoot uit een moeilijke hoek over. Luidruchtig gesteund door het publiek in Eindhoven trok PSV het gelijkspel over de streep, waardoor de return op 15 maart nog lang geen uitgemaakte zaak is. In Vicente Calderón wordt pas bepaald welke ploeg naar de kwartfinale gaat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.