Zoet: 'Iedereen refereert elke PSV-keeper aan Gomes'

Reacties

Jeroen Zoet kan terugblikken op een succesvol 2015. Kampioen met PSV, debuteren in Oranje en overwinteren in de Champions League. Toch richt de keeper zijn blik liever op de toekomst.

Zoet: 'Iedereen refereert elke PSV-keeper aan Gomes'

'Ik kijk eerder naar tegenslagen. Dat is een valkuil enerzijds; je mag ook zien wat je goed doet. Anderzijds kan niemand kritischer op mij zijn dan ikzelf', zegt Zoet (24) in gesprek met Voetbal International. 'Er zijn altijd mensen die het beter weten. Je moet je daarvoor afsluiten.'

'Die woorden raken me niet. Ze motiveren me diep van binnen alleen maar', doelt hij op de kritiek die hij geregeld krijgt. 'Wat wil je dan? Terugroepen naar die mensen: Het is geen Gomes-tijdperk meer. Iedereen refereert elke PSV-keeper aan hem.'

Zoet constateert echter dat het niet alleen bij woorden blijft. 'Veel erger vind ik wat ik allemaal langs mijn hoofd zie vliegen. Knikkers, aanstekers, metalen sigarendozen. Die kunnen je wél raken. Zo’n bonk, zo’n gekleurde knikker. Dat je die al meeneemt naar een wedstrijd...' (Mayke Wijnen)

In de Voetbal international van deze week staat een uitgebreid interview met Jeroen Zoet. Het nummer ligt sinds woensdag in de winkels en is hier te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.