Zoet: 'Gelukkig heb ik goede spelers voor mij staan'

Reacties

Voor Jeroen Zoet was het een déjà vu. Een fout van de keeper bracht PSV zondag in de problemen, maar het bleek een fout zonder gevolgen voor het resultaat.

Zoet: 'Gelukkig heb ik goede spelers voor mij staan'

Zoet staat de laatste weken in de schijnwerpers, tegen wil en dank. De doelman moest aanvankelijk tot zijn ongenoegen in de Europa League zijn basisplaats afstaan aan Remko Pasveer. Afgelopen donderdag stond hij wel onder de lat tegen Panathinaikos en ging hij niet vrijuit bij de Griekse openingstreffer.

Ook zondag tegen nota bene de oude club van Pasveer was Zoet schuldig aan de treffer, waarmee Heracles Almelo op voorsprong kwam. De goalie, inmiddels ook niet meer opgenomen in de Oranje-selectie, verwerkte de vrije trap van Oussame Tannane verkeerd.

'Ik zag een zwabberbal op me af komen. Ik had bewust geen muur neergezet om beter zicht te hebben', keek Zoet bij de NOS terug op het voor hem pijnlijke moment. Bryan Linssen profiteerde dankbaar en tikte uit de rebound de bal in het Eindhovense doel.

'Ik wilde de bal pakken. Achteraf had ik moeten stompen. Het is mijn fout. Voor mij zaak daarna geen gekke dingen te doen', zei Zoet. 'Het is nu een paar keer op rij gebeurd. Ik blijf keihard mijn best doen, als keeper ben je gelijk de pineut.'

'Gelukkig heb ik goede spelers voor mij staan en staan we met drie punten', toonde Zoet zich opgelucht, want net als in Athene (2-3) stapte hij in Almelo (1-2) wel als winnaar van het veld door een late winnende treffer. Dat was mede dankzij een redding in de slotfase. 'Afgelopen donderdag en nu ben ik aan het einde ook belangrijk voor mijn team', besloot Zoet, die na afloop steun kreeg van trainer Phillip Cocu, die stelde dat zijn eerste doelman niet ter discussie staat.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.