Cocu: 'We hebben na rust onze rug gerecht'

Phillip Cocu heeft een wilskrachtig PSV gezien tegen Heracles Almelo (2-1 winst). De PSV-trainer bleef na afloop achter doelman Jeroen Zoet staan.

Karim Rekik maakte in Almelo pas in de 92ste minuut de winnende treffer voor PSV. Cocu toonde zich tegenover FOX Sports niet verrast. 'Dat doelpunt heeft ook met het geloof in ons team te maken. Ik heb een compliment gegeven voor de eenheid die ik heb gezien.'

Vooral na de hervatting was Cocu content over zijn elftal. 'In de tweede helft hebben we onze rug gerecht. We gingen toen mee in het tempo en de wilskracht van Heracles. Daarna konden we het kwaliteitsverschil uitdrukken in balbezit en kansen. Die mogelijkheden gingen er heel lang niet in, maar op het laatste moment viel de winnende goal toch.'

Met een misser leidde doelman Jeroen Zoet in de 29ste minuut de openingstreffer van Bryan Linssen in, maar Cocu overwoog niet hem te passeren. 'Ik vind niet dat hij veel fouten heeft gemaakt. Vandaag moet hij die bal pakken, maar er is geen discussie over zijn positie. Hij doet het goed. Vandaag pakte Zoet in de laatste minuut ook weer een bal uit de kruising.'