Zoet blijft bij PSV vol zelfvertrouwen overeind

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de twintigste speelronde was dat Jeroen Zoet.

Zoet blijft bij PSV vol zelfvertrouwen overeind

PSV liet tegen AZ zien dat het in staat is een voorsprong te verdedigen. Dat lukte de Brabanders niet tegen Roda JC, Feyenoord en NAC Breda (allen uit) en thuis tegen PEC Zwolle. Soms was dat conform het spelbeeld, zoals in Rotterdam, soms niet. PSV verloor in de eerste seizoenshelft overigens ook wedstrijden die het dik had kunnen of zelfs moeten winnen.

Afgelopen zaterdag had PSV eigenlijk geen recht op drie punten, maar dankzij doelman Jeroen Zoet (23) bleven ze toch in Eindhoven. Vorig jaar, toen de goalie op huurbasis RKC Waalwijk voor de Eredivisie behield, zei toenmalig PSV-coach Dick Advocaat intern al eens dat PSV zijn beste keeper had verhuurd. Zaterdag werd hij als hoofdtrainer van AZ nog eens met die constatering geconfronteerd.

De keeper uit Veendam voorkwam in de eerste helft vier keer een treffer van AZ. Minstens twee reddingen, op inzetten van Jan Wuytens en Aron Jóhannsson, mogen in de categorie miraculeus worden opgenomen.

Na rust, toen PSV zoals gebruikelijk in de laatste wedstrijden zwakker en zwakker werd, bleef de voormalige keeper van Jong Oranje met zelfvertrouwen overeind. Zijn ploeggenoten werden richting eigen doel geduwd door de Alkmaarders, maar Zoet raakte geen moment in paniek. Hij zag de meeste van zijn maatjes sleuren, duwen en trekken om de overwinning veilig te stellen.

Van goed Eindhovens veldspel was geen sprake meer. Na 93 minuten was er desondanks vreugde. Van voetbaltechnische ontwikkeling was geen sprake geweest, maar de drie punten verdrongen dat doel even naar de achtergrond. En daar mocht PSV vooral Jeroen Zoet voor danken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.