'Zlatan zal worden verwelkomd als de koning van Malmö'

Reacties

De gebeden van Malmö FF en Zlatan Ibrahimovic zijn verhoord. De 33-jarige Zweedse steraanvaller werd donderdagavond tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League met Paris Saint-Germain gekoppeld aan de club waar het voor hem ruim vijftien jaar geleden ooit allemaal begon.

'Zlatan zal worden verwelkomd als de koning van Malmö'

Nadat Malmö zich dinsdagavond ten koste van Celtic voor het hoofdtoernooi had geplaatst, spraken aanvoerder Markus Rosenberg en middenvelder Vladimir Rodic al de hoop uit dat het van een weerzien met Ibrahimovic  zou komen. 'Oh, Ibrahimovic! Dan wordt iedereen hier gek', zei Rodic. De hoofdpersoon zelf zei op Twitter ook te hopen om de Champions League in Malmö te mogen meemaken.

Donderdagavond kwam die wens uit tijdens de CL-loting in Monaco. Het nieuws zorgde ervoor dat de clubwebsite van Malmö al gauw overbelast raakte, zo groot was de euforie over het weerzien met Ibrahimovic, die bij zijn oude club met Rosenberg en Tobias Sana (beiden eveneens ex-Ajax), Rasmus Bengtsson (deze zomer overgekomen van FC Twente) en Magnus Wolff Eikrem (ex-SC Heerenveen) nog enkele andere voormalige Eredivisie-spelers tegenkomt.

In 2012 speelde Ibrahimovic met Zweden in zijn geboortestad het WK-kwalificatieduel met Kazachstan.
In 2012 speelde Ibrahimovic met Zweden in zijn geboortestad het WK-kwalificatieduel met Kazachstan.

Bengtsson zal tijdens de CL-duels met PSG hoogstwaarschijnlijk worden belast met de bewaking van Ibrahimovic, die tussen 1999 en 2001 zestien keer scoorde in veertig duels voor Malmö alvorens hij naar Ajax vertrok. 'Ik hoop dat de fans ons zullen steunen en niet Zlatan', zei de 29-jarige Zweed in een reactie op de loting. 'Ik weet dat Zlatan altijd enorm veel support krijgt. Als de Zweedse nationale ploeg speelt, krijgt hij vaak evenveel steun als het hele team bij elkaar.'

Middenvelder Oscar Lewicki kijkt nu al uit naar de thuiswedstrijd op 25 november. 'Dat wordt één groot feest . Volgens mij is het voor hem een big deal om terug te keren. Ik weet zeker dat hij een warm onthaal zal krijgen. Groter dan Zlatan kan een speler niet worden. Hij is de beste voetballer die Zweden ooit heeft voortgebracht.' Assistant-coach Olof Persson sloot zich daarbij aan. 'Hij zal worden verwelkomd zoals altijd wanneer hij thuiskomt: als de koning van Malmö.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.