Van Dijk: 'Ik ontwikkel me nog steeds en ik kan nog beter'

Reacties

Virgil van Dijk zag door het 2-0 verlies tegen Malmö FF een Champions League-avontuur aan zich voorbij gaan. De wedstrijd van dinsdagavond zou weleens de laatste in Celtic-dienst kunnen zijn voor de centrumverdediger.

Van Dijk: 'Ik ontwikkel me nog steeds en ik kan nog beter'

'Er is interesse, maar het is lastig om er zo kort na de wedstrijd over te praten. Als dit mijn laatste wedstrijd voor Celtic was, dan is dit wel de laatste manier waarop ik mijn periode in Schotland wil afsluiten', vertelde Van Dijk na afloop aan The Daily Mail. Celtic gaf op bezoek in Zweden een 3-2 voorsprong, resterend uit de heenwedstrijd, uit handen.

De transferperikelen rond zijn persoon hadden geen invloed op het spel van de 24-jarige Nederlander, verklaarde hij zelf. 'Het kostte me geen moeite me te focussen op de wedstrijd. Er zijn veel geruchten, maar er speelt niets concreets. Er is een kans dat dit mijn laatste optreden voor Celtic was.'

Toekomst
Van Dijk begeeft zich in een cruciale week met het oog op zijn toekomst. Hij hoopt zo snel mogelijk de stap naar de Engelse Premier League te maken en Southampton wil hem daar graag bij helpen. De club van manager Ronald Koeman heeft zich officieel gemeld, maar de Schotten weigeren vooralsnog mee te werken aan een vertrek.

De voormalige FC-Groningen-speler zou Celtic Park met pijn in het hart verlaten. 'Celtic heeft veel voor me betekend en dat doet het nog steeds. Ik koester elke herinnering die ik heb bij deze club. Ik ontwikkel me nog steeds en kan nog beter. Er is altijd een kans dat ik vertrek, we zullen zien wat de komende dagen brengen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.