'Zlatan de schuldige van akkefietje met Van der Wiel'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic is volgens Franse media de aanstichter van de ruzie met Gregory van der Wiel in de rust van het kampioensduel van Paris Saint-Germain met Troyes (0-9).

'Zlatan de schuldige van akkefietje met Van der Wiel'

Ibrahimovic zou volgens L'Équipe geïrriteerd zijn geweest over het feit dat hij in de eerste helft van het kat-en-muisspel met de hekkensluiter nog geen goal had gemaakt. 'Je moet me betere ballen geven', zou de topscorer naar de Nederlandse rechtsback hebben gesneerd, die op zijn beurt vertelde te doen wat hij kon. Het daaropvolgende advies om beter naar de adviezen van de Zweedse vedette te luisteren, werd door Van der Wiel beantwoord met'Fuck off'. De Nederlander verzocht daarna zich te laten wisselen, wat door coach Laurent Blanc werd gehonoreerd.

Van der Wiel, die in vier seizoenen tot 126 officiële duels kwam, miste ook de activiteiten rond het titelfeest na afloop. De 28-jarige rechtsback was met de Franse kampioen in onderhandeling over een nieuw, tweejarig contract. Zijn toekomst in de Franse hoofdstad lijkt nu echter onzeker, ook al omdat Blanc ondanks de disciplinaire schorsing van zijn concurrent Serge Aurier de voorkeur geeft aan Marquinhos in de belangrijke duels.

Op Ibrahimovic had het akkefietje echter geen invloed. Hij scoorde in de tweede helft van het duel met Troyes liefst vier keer en gunde Edinson Cavani zelfs de bal toen PSG een kwartier voor tijd een penalty kreeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.