Blanc hoopt dat spelers zich gaan spiegelen aan Zlatan

Reacties

Laurent Blanc is verguld met het optreden van Zlatan Ibrahimovic tijdens de galavoorstelling van Paris Saint-Germain tegen Troyes (9-0). De Zweed maakte vier doelpunten, maar schold Lucas Moura de huid vol toen de Braziliaan de bal in de slotfase niet afgaf voor een vijfde treffer. 'Dan ben je een échte kampioen', meende Blanc.

Blanc hoopt dat spelers zich gaan spiegelen aan Zlatan

PSG stelde acht wedstrijden voor het einde van de Franse competitie het vierde kampioenschap op rij al veilig. Ibrahimovic speelde daarin volgens zijn trainer een belangrijke rol. 'Hij is buitengewoon, van het allerhoogste niveau. Ik hoop dat zijn spirit ook overslaat op de andere spelers de komende tijd. Het team heeft leiders zoals hij nodig', roemde Blanc de Zweed, die dit seizoen al goed is voor 35 goals in 39 officiële duels voor PSG.

Voor Ibrahimovic is het kampioenschap met de Parijzenaars de elfde titel in zijn carrière. Eerder werd hij kampioen met Ajax (2001/02, 2003/04), Internazionale (2006/07, 2007/08, 2008/09), Barcelona (2009/10) en AC Milan (2010/11) en de afgelopen drie jaar met de club uit Parijs.

Door het vroege kampioensfeestje zijn de wedsrijden in de Ligue 1 voor de ploeg van Blanc slechts een formaliteit. 'We mogen nu even genieten van de titel, maar daarna moeten we snel weer terug naar de competitieve modus, want in april en mei staan er weer belangrijke wedstrijden op het programma.'

De hoofdcoach doelde op de duels in de kwartfinale Champions League en de Franse bekertoernooien (PSG treft Lorient in de halve finale van het toernooi om de Coupe de France en komt Lille tegen in de finale van de strijd om de Coupe de la Ligue). 'De komende tijd kan ik van de luxepositie in de competitie genieten door wat te rouleren en spelers rust te geven. Ook vanuit de wetenschap dat we in iedere opstelling dit jaar punten hebben gepakt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.