'Toekomst Van der Wiel in geding na ruzie met Ibrahimovic'

Reacties

De toekomst van Gregory van der Wiel bij Paris Saint-Germain is onzeker. De 28-jarige rechtsback praat met de kersverse kampioen van Frankrijk over een nieuw contract voor twee jaar, maar zijn afwezigheid tijdens het titelfeest van afgelopen zondag zorgt voor serieuze vraagtekens.

'Toekomst Van der Wiel in geding na ruzie met Ibrahimovic'

Volgens de lokale krant Le Parisien en de Franse sportkrant L'Equipe vertrok Van der Wiel tijdens de rust van het uitduel met Troyes (0-9) uit het stadion nadat hij in de kleedkamer ruzie zou hebben gemaakt met Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits, maker van vier goals tijdens het kampioensduel, was niet blij met het spel en enkele keuzes van de ex-Ajacied en sprak hem daarop aan. De boze Van der Wiel keerde na rust vervolgens niet meer terug in het elftal.

Trainer Laurent Blanc verving Van der Wiel voor Marquinhos, die sinds de disciplinaire schorsing van Serge Aurier wel vaker mocht opdraven als rechtsback in belangrijke duels als die met Chelsea in de achtste finale van de Champions League. Zijn Nederlandse concurrent heeft daarom al openlijk uitgesproken te weinig waardering te voelen in Parijs. Dat de 45-voudig international de festiviteiten miste omdat hij ervoor koos te vertrekken uit het Stade de l'Aube zal zijn positie ook geen goed doen.

Van der Wiel wenste vanuit Amsterdam maandag niet te reageren tegenover Le Parisien, zoals ook PSG weinig trek had in een reactie. Duidelijk is wel dat Blanc weer een probleemgeval heeft op de rechtsbackpositie. Aurier was na zijn schofferende video immers tot 20 maart geschorst. Nu de toekomst van Van der Wiel na vier seizoenen en 126 officiële duels er niet zekerder op is geworden, verandert dat ook het perspectief van de Ivoriaan, die zondag wel dineerde met de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.