Ziyech bezorgt Twente in rampseizoen toch mooi slot

Reacties

FC Twente heeft het gitzwarte seizoen 2014/15 afgesloten met een 3-1 overwinning bij SC Heerenveen. Al na 21 seconden tekende Luciano Slagveer voor het openingsdoelpunt namens de thuisploeg, maar Hakim Ziyech zorgde er hoogstpersoonlijk met twee goals en een assist voor dat Twente de Friezen de play-offs instuurde met een afgetekende nederlaag.

Ziyech bezorgt Twente in rampseizoen toch mooi slot

Vooraf had Twente-coach Alfred Schreuder nog aangegeven dat intern 'de kou uit de lucht was'. Hij doelde daarmee op het gesprek dat de selectie vrijdag had met voorzitter Aldo van der Laan en (financieel) directeur Gerald van den Belt. De Twente-spelers hekelden vorige week de clubleiding vanwege de gebrekkige communicatie. Directe aanleiding was het Europa League-startbewijs op basis van de Fair Play-ranglijst dat door de clubleiding van de Tukkers werd afgewezen.

Het gesprek zorgde er in ieder geval niet voor dat Twente scherp aan de aftrap verscheen. Na een handvol seconden mocht Henk Veerman al alleen op het vijandelijke strafschopgebied af. Zijn voorzet kon al glijdend worden binnengewerkt door Luciano Slagveer.

Assistkoning
Hét lichtpuntje van het Twente-seizoen - Hakim Ziyech - zorgde evenwel voor een zege. Eerst kon hij binnentikken in de 72ste minuut, om een minuut later met een geweldige afstandsknal direct de 1-2 op het scorebord te zetten. Toen hij vervolgens met zijn zestiende assist van dit seizoen Orlando Engelaar koppend de eindstand liet bepalen, was de wraak van Ziyech compleet. De assistkoning van de Eredivisie reageerde zoals het hoort op bezoek bij zijn oude club, waar een spandoek hing met de tekst: Hakim, bevalt de stap hogerop? Na de 1-3 werd er niet meer gescoord.

Door de nederlaag blijft Heerenveen zevende en treft het Feyenoord in de eerste ronde van de play-offs. Het noodlijdende Twente besluit het dramatische seizoen mede vanwege de puntenstraf van in totaal zes punten als nummer tien. De verwachting is dat de nodige vaste waarden zullen vertrekken om de club financieel van meer lucht te voorzien. Ziyech wilde de club in principe behouden, maar de vraag is of dat lukt nu de spelmaker zich dusdanig in de kijker heeft gespeeld. De clubleiding heeft al laten weten bij een aannemelijk bod te willen nadenken over een transfer van de uitblinker.

De technische staf van FC Twente, voor een laatste keer in topzware bezetting.
De technische staf van FC Twente, voor een laatste keer in topzware bezetting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.