Twente in 2003 voor het laatst in rechterrijtje geëindigd

Reacties

● SC Heerenveen won zeven en verloor negen van de 22 voorgaande thuiswedstrijden tegen FC Twente in de Eredivisie (G6).

Twente in 2003 voor het laatst in rechterrijtje geëindigd

● De Friezen waren in de laatste zeventien Eredivisieduels met FC Twente (thuis en uit) slechts driemaal de sterkste (G3, V11).

● FC Twente scoorde in 21 van de laatste 22 competitiewedstrijden tegen Heerenveen (thuis en uit).

● Heerenveen speelde dit seizoen al elf keer gelijk, een evenaring van het hoogste aantal in de voorgaande dertien jaren (elf keer in 2010/11).

● Heerenveen en Twente zijn deze eeuw, exclusief de traditionele topdrie, het vaakst in het linkerrijtje van de Eredivisie geëindigd (twaalf keer).

● De Tukkers staan momenteel elfde op de ranglijst, de laatste keer dat Twente niet in het linkerrijtje eindigde was in het seizoen 2002/03 onder coach René Vandereyken.

● In de laatste drie seizoenen maakte de clubtopscorer van Heerenveen steeds minimaal 24 Eredivisiedoelpunten; bij Mark Uth staat de teller dit jaar op vijftien.

● FC Twente staat momenteel op veertig punten; in 1985/86 eindigde de club uit Enschede voor het laatst met minder dan 41 punten (35).

● Met tien treffers is Luc Castaignos de huidige topscorer van FC Twente; sinds 2002/03 (Ellery Cairo – zeven goals) had de Twente-topscorer in de competitie niet zo weinig doelpunten achter zijn naam.

● Drie van de laatste zes spelers met meer dan vijftien assists in één Eredivisieseizoen deden dat voor FC Twente (Ola John, Dusan Tadic en Hakim Ziyech) en één voor Heerenveen (Luciano Narsingh).

● Hakim Ziyech was betrokken bij vijftien van de laatste zestien competitiedoelpunten van FC Twente (vijf goals, tien assists).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.