Schreuder: 'Kou uit de lucht tussen clubleiding en spelers'

Reacties

De selectie van FC Twente heeft vrijdag een gesprek gehad met de clubleiding. Volgens trainer Alfred Schreuder heeft deze conversatie de onderlinge spanningen weggenomen.

Schreuder: 'Kou uit de lucht tussen clubleiding en spelers'

Aanvoerder Andreas Bjelland haalde vorige week keihard uit naar directeur Gerald van den Belt. 'Er wordt veel te veel achter onze rug gepraat door de financiële mensen', zei de Deense stopper. 'Zij moeten stoppen met zich verbergen; wij horen namelijk helemaal niks. We lezen alles alleen maar in de pers. We voelen dat alsof we losstaan van de club. Niemand wil opstaan en ons vertellen wat er allemaal aan de hand is.'

De woede-uitbarsting van Bjelland leidde vrijdag tot een gesprek tussen de selectie en clubleiding, die vertegenwoordigd werd door Van den Belt en Aldo van der Laan. 'Zij hebben het een en ander toegelicht. Dat was belangrijk en noodzakelijk. Ik denk dat de kou uit de lucht is', verklaarde Schreuder bij FOX Sports.

'Het was goed om mét elkaar te spreken in plaats van over elkaar', voegde de Twente-coach toe. 'Voor de spelers was het heel verhelderend dat dingen werden uitgelegd. Bijvoorbeeld waarom we niet via het Fair Play-klassement Europa in kunnen gaan.' De Tukkers sluiten om 14.30 uur het seizoen af met een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.