Ook Heerts zorgt voor boosheid bij selectie FC Twente

Reacties

Ton Heerts heeft voor onvrede gezorgd bij de technische staf en selectie van FC Twente. De vakbondsleider stelde de mentaliteit van de spelers aan de kaak.

Ook Heerts zorgt voor boosheid bij selectie FC Twente

De voorzitter van vakbond FNV en voormalig kamerlid van de PvdA is van kinds af aan supporter van de noodlijdende club waar hij de rol krijgt van toezichthouder.

Heerts (foto) nam vorige week bij een supportersavond van FC Twente direct stelling. 'Als dik betaalde spelers niet van Hengelo (waar FC Twente traint, red.) naar Enschede willen komen om daar op het stadion met de collega’s op kantoor koffie te drinken, deugt de mentaliteit niet', zei de commissaris.

Spelers en staf vinden de woorden van Heerts een politieke uitspraak, vooral bedoeld om goede sier te maken bij de supporters. Ze vinden het bovendien vreemd dat een commissaris van de club, die ze niet eens kennen, zich in het openbaar uitspreekt over hun salaris en mentaliteit.

Zondag bleek ook al dat de onrust binnen Twente groot is. Aanvoerder Andreas Bjelland hekelde na afloop van de 3-0 zege op FC Dordrecht het gebrek aan communicatie bij Twente. Directe aanleiding was de beslissing van de clubleiding om geen gebruik te maken van de mogelijkheid om komend seizoen via het Fair Play-klassement alsnog mee te doen aan de Europa League, maar ook de manier waarop financieel directeur Gerald van den Belt zich uitlaat in de media zorgde voor onvrede. De spelers hebben Van den Belt en voorzitter Aldo van der Laan daarom deze week ontboden op het trainingscomplex. De selectie wil van hogerhand concreet horen wat de actuele situatie is van de noodlijdende Enschedese club.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.