Ziyech lichtpuntje in gitzwart competitieslot Twente

Reacties

Hakim Ziyech is dit seizoen verreweg de belangrijkste speler van FC Twente. Juist in de laatste maanden, waarin de club door een inktzwarte periode gaat vanwege de financiële malaise, toont de middenvelder zijn waarde.

Ziyech lichtpuntje in gitzwart competitieslot Twente

Zondag was daarop geen uitzondering. Ziyech nam tijdens de 3-0 thuiszege op het al gedegradeerde FC Dordrecht liefst drie assists voor zijn rekening. Jesús Corona (2) en Andreas Bjelland profiteerden daarvan.

Door zijn bijdrage van zondag staat Ziyech al op vijftien assists dit seizoen. Met nog één wedstrijd te gaan lijkt hij daarmee zo goed als zeker de beste aangever van de Eredivisie te worden. Jetro Willems (PSV) staat op drie verzilverde voorzetten minder.

Nog duidelijker wordt het belang van Ziyech bij een blik op de zestien laatste goals van de Tukkers. Vijftien keer (!) was de middenvelder daar direct bij betrokken, tien keer als aangever en vijf keer als eindstation. De afgelopen zomer van SC Heerenveen voor 3,5 miljoen euro overgenomen middenvelder scoorde in totaal al negen keer.

Ondertussen is de vraag of de tot medio 2018 vastliggende middenvelder behouden kan blijven voor het noodlijdende Twente. Als dat wel het geval is, lijkt Twente in ieder geval opnieuw verzekerd van een lading goals en assists.

Het Eredivisierecord is overigens wel zo goed als uit zicht voor Ziyech. Luciano Narsingh kwam in het seizoen 2011/12 als vleugelflitser van SC Heerenveen tot twintig assists. Vorig seizoen was de naar Southampton vertrokken Dusan Tadic, ook al namens Twente, assistkoning met veertien van deze passes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.