Zivkovic helpt Partizan naar koppositie in groep AZ

Na AZ bleek ook FC Augsburg in de Europa League niet opgewassen tegen Partizan Belgrado. Met dank aan twee treffers van uitblinker Andrija Zivkovic boekte de uitploeg een 3-1 zege.

Partizan toonde zich uiterst efficiënt op bezoek bij Augsburg. Tegen de verhouding in namen de Servische bezoekers in de eerste helft de leiding dankzij Zivkovic (foto). De behendige buitenspeler dribbelde in de 31ste minuut naar binnen en liet doelman Marwin Hitz kansloos met een schot in de verre hoek.

De flankspeler toonde zich in de tweede helft wederom doeltreffend door met een knal in de korte hoek voor de 1-3 te tekenen. Ondertussen had de onfortuinlijke Dong-Won Ji Augsburg al verder in de problemen gebracht door de voorsprong van Partizan kort na rust te verdubbelen met een eigen goal. Niet veel later bracht Raul Bobadilla de spanning terug door de 1-2 binnen te schieten.

De Paraguayaanse aanvaller was er mede schuldig aan dat keeper Zivko Zivkovic zijn doel tot dat moment schoon had gehouden. Samen met voormalig FC Groningen- en PSV-spits Tim Matavz kreeg Bobadilla diverse mogelijkheden om het overwicht van de Duitsers uit te drukken in doelpunten. Matavz bleef na een slordige eerste helft achter in de kleedkamer.

De Augsburgse hoop op een goed resultaat werd in de 64ste minuut nieuw leven ingeblazen toen Aleksandar Subic zijn tweede gele kaart kreeg. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh zette aan voor een slotoffensief, maar het tienkoppige Partizan bleek te stug. Zo gaven de Serviërs de 3-2 thuiszege op AZ in de tweede groepswedstrijd een knap vervolg. Partizan neemt door de zege de koppositie in, Augsburg staat na twee nederlagen laatste in Groep L.