Athletic wil tegen AZ vicieuze cirkel doorbreken

Reacties

Met een zege op AZ wil Athletic de Bilbao donderdag het seizoen van een nieuwe impuls voorzien. Dat zei trainer Ernesto Valverde tijdens de persconferentie voor het Europa League-duel.

Athletic wil tegen AZ vicieuze cirkel doorbreken

Athletic is zeer zwak begonnen aan de Spaanse competitie. Met vier punten uit zes duels staan de Basken vlak boven de degradatiestreep. Afgelopen zondag speelde Athletic nog doelpuntloos gelijk tegen streekgenoot Real Sociedad.

'De Primera División heeft voor ons op dit moment de prioriteit', zei Valverde in een vooruitblik op het duel met AZ. 'We zijn in La Liga teleurstellend begonnen, maar ik geloof dat we de weg omhoog zijn ingeslagen. Toch vind ik de Europa League niet onbelangrijk. Ons kwalificeren voor de knock-outfase is een doelstelling. Als we winnen vna AZ, kunnen we vertrouwen tanken voor de komende periode.'

Valverde toonde zich goed op de hoogte van de kracht van de opponent. 'Het is een gevaarlijke ploeg, die ons met spelers als Muamer Tankovic, Vincent Janssen, Dabney dos Santos en een inschuivende Markus Henriksen zeker pijn kan doen. Wij gaan morgen dan ook geslotener spelen', zei hij op de clubsite van de Alkmaarders. 'Ik verwacht een aanvallend AZ.'

Het duel in Alkmaar begint donderdag om 19.00 uur. AZ heeft na een 3-2 nederlaag bij Partizan Belgrado op de eerste speeldag nog geen punten in Groep L. Athletic won destijds met 3-1 van FC Augsburg en is daardoor koploper.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.