Athletic de Bilbao kent matige generale voor AZ-uit

Reacties

Athletic de Bilbao reist komende week af naar AZ voor het onderlinge Europa League-duel, maar doet dat niet met het allerbeste gevoel. De Baskische derby met Real Sociedad eindigde zoals die begon: 0-0.

Athletic de Bilbao kent matige generale voor AZ-uit

Voor beide ploegen uit Baskenland is het seizoen stroef begonnen. Tot zondag had thuisploeg Real Sociedad vijf punten uit vijf duels, Bilbao verzamelde er in evenveel wedstrijden zelfs twee minder. Verzachtende omstandigheid daarbij: Los Leones troffen in Villarreal, Real Madrid en Barcelona al de gehele topdrie. Bij die puntenaantallen kwam er voor beide ploegen door de 0-0 eentje bij.

De grootste kans op de winst was in de eerste helft voor de bezoekers. Vlak voor de pauze kon Bilbao-spits Aritz Aduriz uithalen, maar de bal kwam na zijn schot tegen de hand van Asier Illarramendi. Scheidsrechter Carlos Velasco Carballo gaf evenwel geen penalty, waardoor het halverwege nog 0-0 stond. Dat bleek ook de eindstand, ondanks een enorme scrimmage voor het Bilbao-doel in de slotfase. Met die score schieten beide teams weinig mee op.

Zo reist Bilbao met niet al te veel zelfvertrouwen af naar Alkmaar, waar het donderdag tegen AZ speelt. Beide ploegen zijn ingedeeld in Groep L van het tweede Europese toernooi. Daarin verloren de Alkmaarders hun eerste duel met 3-2 bij Partizan Belgrado, de Spanjaarden wonnen met 3-1 van FC Augsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.