Moyes onder druk: 'Ik heb al vaker met dit bijltje gehakt'

Reacties

David Moyes ligt onder vuur bij Real Sociedad, maar houdt de moed er zelf nog in. In het uitduel met Granada krijgt hij dinsdag de kans zich te herstellen van de valse start aan het seizoen.

Moyes onder druk: 'Ik heb al vaker met dit bijltje gehakt'

Met twee punten uit vier duels is Real Sociedad het seizoen bepaald niet goed begonnen. In de eerste drie wedstrijden (0-0 tegen Deportivo La Coruña en Sporting Gijón én een 1-0 nederlaag tegen Real Betis) werd zelfs niet gescoord. Dat lukte afgelopen weekend tegen Espanyol wél - twee keer zelfs - maar in de laatste minuut gingen Moyes en zijn mannen onderuit: 2-3.

De Schot wil echter van geen wijken weten. 'Ik ben nog steeds blij. Ik ben hier nog, ondanks andere aanbiedingen', laat Moyes zich tegenover AS ontvallen. 'De stad is mooi en de spelers zijn fantastisch. Ik voel me verbonden aan deze ploeg. Natuurlijk zijn we slecht aan het seizoen begonnen, maar we moeten gewoon doorgaan.' Te beginnen dinsdagavond, om 22.00 uur, tegen Granada. Die ploeg heeft drie punten.

Moyes - die in 2014 na amper één seizoen al werd ontslagen bij Manchester United - is dit soort druk gewend. 'Ik ben al heel erg lang coach en heb al vaak met dit bijltje gehakt. Je krijgt niet altijd wat je verdient. We staan pas aan het begin van het seizoen, hebben in die eerste vier duels niet slecht gespeeld, maar hebben in drie van die wedstrijden niet gescoord', legt hij de vinger op de zere plek. 'Dat gebeurt soms.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.