Zieke Sunderland-mascotte heeft gewenst bedrag bij elkaar

Reacties

Mede dankzij de donatie van 200 duizend pond door Everton heeft Sunderland-mascotte Bradley Lowery zijn benodigde bedrag van zeven ton bij elkaar. Het vijfjarige jongetje dat aan neuroblastoom lijdt, kan nu zijn behandeling ondergaan in de Verenigde Staten.

Zieke Sunderland-mascotte heeft gewenst bedrag bij elkaar

De vijfjarige Bradley liep maandagavond hand in hand met Sunderland-aanvoerder Jermain Defoe het veld op voorafgaand aan het Premier League-duel van de twee clubs. Het was onderdeel van een inzamelingsactie voor het ernstig zieke jongetje, die 700 duizend pond (circa 830 duizend euro) nodig heeft voor een voor hem vitale operatie in de Verenigde Staten.

In de strijd tegen zijn zeldzame aandoening kreeg Bradley steun uit onverwachte hoek. Nadat Romelu Lukaku met drie goals manager Ronald Koeman de drie punten had bezorgd, zorgde Everton voor het eigenlijke hoogtepunt van de avond. The Toffees maakten op hun Twitter-account bekend 237 duizend euro te doneren aan Bradley. Dankzij die donatie blijkt nu dat de inzamelingsactie is geslaagd.

Op de Facebook-pagina van Bradley staat echter dat donaties nog steeds broodnodig zijn om onvoorziene kosten als vliegreizen en accommodatie te dekken. Mogelijk komt de veilingsactie, die door Everton op poten werd gezet, nog van pas. De club maakte maandagavond bekend alle gesigneerde shirts van de spelers die maandagavond meededen te gaan veilen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.