Krachtpatser Lukaku grote held bij Everton van Koeman

Reacties

Romelu Lukaku heeft een heldenrol vertolkt in de 0-3 uitzege van Everton bij Sunderland. De beresterke Belg nam met een hattrick de volledige productie van de bezoekers voor zijn rekening en maakte daarmee ook een einde aan een persoonlijke doelpuntendroogte.

Krachtpatser Lukaku grote held bij Everton van Koeman

De laatste competitiegoal van Lukaku dateerde van 5 maart toen hij trefzeker was tegen West Ham United. Sindsdien vond de spits elf optredens het net niet. Na een veelbesproken zomer, waarin hij wekenlang op weg leek naar Chelsea en met België al in de kwartfinale tegen Wales sneuvelde op het EK, sloot hij wat later aan bij de formatie van manager Ronald Koeman.

Stekelenburg
Lukaku werd langzaam gebracht door Koeman, die met Everton kan bogen op een uitstekende competitiestart. Zonder de Belg werd in het eerste duel gelijkgespeeld tegen Tottenham Hotspur (1-1). Met Lukaku als invaller werd daarna West Bromwich Albion geklopt (1-2) en in het eerste optreden van de fysiek sterke spits als basisspeler werd Stoke City met 1-0 verslagen.

Ook in het Stadium of Light was Lukaku basisspeler. Hetzelfde gold voor doelman Maarten Stekelenburg en aan de zijde van de thuisploeg verscheen Patrick van Aanholt aan de aftrap. In de eerste helft kregen beide ploegen mogelijkheden. Jermain Defoe schoot over en een verdwaalde voorzet van Lynden Gooch werd net uit het doel geranseld door Stekelenburg. Een keiharde kopbal van Lukaku werd op vergelijkbare wijze uit het doel gehouden door Sunderland-goalie Jordan Pickford.

Romelu Lukaku, dé uitblinker van het duel van vanavond.
Romelu Lukaku, dé uitblinker van het duel van vanavond.

De kopbal bleek een voorbode, want in de tweede helft raakte Lukaku op stoom. Na een voorzet van Idrissa Gueye opende hij na een uur met een kopbal de score. Acht minuten later knikte hij weer binnen, toen op aangeven van Yannick Bolasie: 0-2. Elf minuten na zijn eerste goal completeerde Lukaku zijn hattrick toen hij op het randje van buitenspel, of net daarover, weg werd gestuurd door landgenoot Kevin Mirallas. De afronding was even koel als doeltreffend: 0-3.

Publiekswissel
Met die laatste goal, de nekslag voor Sunderland, gaf Lukaku geen enkele blijk van onzekerheid. De Belg maakte niet alleen een einde aan zijn improductieve periode, maar toonde zich ook de topspits die Koeman in hem ziet. De Nederlandse manager deed alles om de Belg te behouden en zag zich daarvoor vanavond beloond. Met een publiekswissel kwam er in de slotfase een einde aan de glansrol van Lukaku.

Everton is met tien punten uit vier duels de gedeelde nummer twee met Chelsea. Manchester City heeft twee punten meer. Sunderland blijft met ex-Everton-manager David Moyes met een schamel puntje steken op de negentiende stek. Bij Everton valt tevens op dat Stekelenburg pas twee tegengoals kreeg. Alleen Tottenham Hotspur kreeg ook maar twee goals te verwerken dit seizoen, alle andere ploegen al meer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.