Koeman wil Europa in na geslaagde transferperiode

Reacties

Na twee teleurstellende elfde plaatsen hoopt Ronald Koeman in zijn eerste seizoen als manager Everton naar Europees voetbal te leiden. De 53-jarige oefenmeester denkt dat het een realistisch doel is na het sluiten van de transfermarkt.

Koeman wil Europa in na geslaagde transferperiode

Koeman maakte deze zomer de overstap naar Everton, nadat hij zich met Southampton twee keer op rij had verzekerd voor een Europa League-ticket. Op Goodison Park wil de oud-international hetzelfde realiseren. De club versterkte zich daarom voor bijna 55 miljoen euro met aanvallers Yannick Bolasie en Enner Valencia, middenvelder Idrissa Gueye, verdediger Ashley Williams en doelman Maarten Stekelenburg.

Omdat daartegenover alleen het vertrek van John Stones naar Manchester City staat, is Koeman tevreden over de transferperiode. 'Over het algemeen is de transferperiode goed verlopen. We hebben een paar erg goede spelers aangetrokken', zei Koeman donderdag op zijn persconferentie in aanloop naar het competitieduel van maandag met Sunderland. 'Onze doelstelling is om Europa in te gaan. Als dat lukt, zullen we nog meer spelers kunnen aantrekken.'

De van West Ham gehuurde Valencia was de laatste versterking voor Koeman op Deadline Day. 'Enner Valencia zal voor meer concurrentie zorgen. We hebben nu zeven aanvallers voor drie posities. Dat hebben we nodig. Everton moet meestrijden om Europees voetbal. Ik denk dat we daarvoor het team hebben.' Na drie duels is de uitgangspositie (vierde met zeven punten) prima. 'Ons competitiestart was oké, maar we moeten blijven doorgaan.'

Koeman heeft vertrouwen in een goed vervolg, omdat de interlandperiode goed uitpakte voor Everton. Romelu Lukaku scoorde na zijn doelpuntloze seizoenstart twee keer voor België, terwijl rechtsback Seamus Coleman in het shirt van Ierland zijn eerste minuten maakte tegen Servië. Koeman verwacht dat Coleman kan starten. Zijn landgenoot James McCarthy is door een liesoperatie uit de roulatie. De 25-jarige middenvelder staat naar verwachting drie weken aan de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.