Ongeslagen Koeman ziet voldoende ruimte voor verbetering

Reacties

Manager Ronald Koeman is tevreden met de seizoenstart van zijn Everton, al had de score tegen Stoke City wel hoger moeten uitvallen dan 1-0. Koeman heeft begrip voor de klachten van Stoke over arbitrage.

Ongeslagen Koeman ziet voldoende ruimte voor verbetering

Na een lichte overtreding op Everton-verdediger Ashley Williams ging de bal op de stip, tot onvrede van Stoke-manager Mark Hughes. 'Het is lastig om zo'n situatie te analyseren', zegt Koeman bij de BBC. 'Mark Hughes heeft voldoende reden om boos te zijn. Als iedere scheidsrechter fluit bij een dergelijke overtreding, dan is het makkelijker te accepteren. Nu fluit de ene arbiter wel, terwijl zijn collega dat bij een vergelijkbare situatie weer niet doet.' Uit de strafschop viel het beslissende doelpunt.

Everton was op het eigen Goodison Park desalniettemin de betere ploeg. 'Maar als je de wedstrijd niet doodmaakt, dan krijg je het nog lastig in de slotfase. We hadden veel meer balbezit en achttien doelpogingen. Dan is het normaal dat je de drie punten pakt', aldus de opvolger van Roberto Martínez.

The Toffees staan er met zeven punten uit drie wedstrijden goed voor. Na de interlandperiode wacht een uitwedstrijd tegen laagvlieger Sunderland, dat dit seizoen nog niet won in de Premier League. 'Twee zeges en een gelijkspel is erg positief, maar we kunnen nog veel beter. We moeten ons nog op verschillende vlakken verbeteren.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.