Zidane prijst Asensio en diens 'imponerende' goal

Reacties

Marco Asensio heeft in het duel met Real Sociedad (0-3) het vertrouwen van trainer Zinedine Zidane niet beschaamd. De jonge aanvaller zelf blijft bescheiden.

Zidane prijst Asensio en diens 'imponerende' goal

Zidane heeft naar eigen zeggen 'hoofdbrekens' om zijn basisploeg te kiezen. De Franse coach verkoos voor de ontmoeting met Real Sociedad Asensio boven Isco en James Rodríguez als basiskracht naast Gareth Bale en Álvaro Morata. De van Espanyol teruggekeerde belofte maakte indruk en onderstreepte dat met de 0-2. Na een goede aanname wipte hij geraffineerd de bal over Sociedad-keeper Rulli.

'Hij deed het goed', was Zidane sowieso vol lof over Asensio. 'Hij werkt ook hard. Hij heeft de kwaliteiten en het talent. Hij is in staat door de linies te breken. Zijn doelpunt was imponerend.'

De twintigjarige aanvaller zelf laat zich allerminst opjagen, ook al zijn de verwachtingen gegroeid na zijn optredens tegen Real Sociedad en Sevilla om de Europese Super Cup. 'Ik leg mezelf geen doel op. Ik probeer mijn werk te doen en dingen goed te doen.'

Asensio moet waarschijnlijk weer genoegen nemen met een rol op het tweede plan als BBC weer compleet is. Bij absentie van de nog geblesseerde Cristiano Ronaldo en Karim Benzema houdt Bale de eer hoog voor het gevreesde aanvalstrio.

Die international van Wales deed dat met verve, getuige ook zijn twee doelpunten. 'Ik ben blij voor hem, omdat hij fysiek nog achter ligt op de anderen. Maar dat is hem niet af te zien', zei Zidane.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.