Suárez en Asensio: de sterren van morgen kloppen op de deur

Reacties

Dit weekend staat de eerste speelronde in de Primera División op het programma. VI-redacteur Bas van den Hoven blikt vooruit op de titelstrijd, met speciale aandacht voor twee nieuwkomers bij Barcelona en Real Madrid.

Suárez en Asensio: de sterren van morgen kloppen op de deur

Regeren is vooruitzien. Dat lijkt deze zomer de gedachte bij de beleidsbepalers van landskampioen Barcelona, dat de A-selectie versterkte met Denis Suárez, André Gomes, Samuel Umtiti en Lucas Digne. Toeval of niet, alle aankopen zijn 22 jaar oud. Het kostenplaatje? Een slordige tachtig miljoen euro. Dankzij een terugkoopclausule betaalde Barcelona slechts 3,25 miljoen voor de van Villarreal overgekomen Suárez. Het is voor de Catalanen zonder twijfel de beste investering van de zomer.

Uitgerekend in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar Suárez in het seizoen 2014/15 op huurbasis voor Sevilla speelde, debuteert de middenvelder op 14 augustus in het eerste elftal van Barcelona, dat dan speelt om de Spaanse Super Cup. Direct bewijst hij zijn klasse. De Spaanse regisseur zoomde na de 0-1 in op Arda Turan, die de bal met zijn borst klaarlegde voor doelpuntenmaker Luis Suárez. De voorassist was van een soortgelijke schoonheid. Met veel gevoel plaatste de voor Andrés Iniesta ingevallen Suárez de bal op de stropdas van Arda. Het is zoals het hoort bij Barcelona als de nieuwe nummer zes, het rugnummer dat jarenlang eigendom was van clubicoon Xavi.

Op 22-jarige leeftijd is Suárez alsnog daar waar hij wil zijn. Tussen zijn helden. De bij Celta de Vigo opgeleide spelbepaler kwam op jonge leeftijd al uit voor Manchester City en Barcelona, maar slaagde in eerste instantie niet bij de topclubs. Via Sevilla en later Villarreal maakte Suárez dan toch de stap naar Camp Nou, waar hij met Iniesta zijn gedroomde mentor treft. 'Van jongs af aan heb ik me gefocust op het spel van Andrés. Als speler en als persoon is hij mijn voorbeeld. Hopelijk kan ik ooit zijn niveau bereiken.'

Door alle lucratieve trips en oefenwedstrijden zou bijna worden vergeten dat het in de seizoenvoorbereiding bij de topclubs om meer dan alleen geld verdienen draait. Wedstrijdritme opdoen, tactische accenten verleggen en kansen geven en grijpen. Dat laatste is exact wat Marco Asensio heeft gedaan bij Real Madrid. Met de prachtige goal in de wedstrijd om de Europese Super Cup als bevestiging.

Marco Asensio stuurt de bal met zijn linkervoet richting de kruising in het duel met Sevilla.
Marco Asensio stuurt de bal met zijn linkervoet richting de kruising in het duel met Sevilla.

De Spaanse international (één cap) werd afgelopen dinsdag officieel gepresenteerd in Santiago Bernabéu. Asensio, die vorig jaar nog op huurbasis bij Espanyol speelde, kreeg een groots welkom. Clubpresident Florentino Pérez overhandigde de aanvallende middenvelder het shirt met rugnummer twintig en nam het woord. 'Vandaag is een grote dag voor deze club, want we presenteren een prachtige speler. Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hopelijk draagt hij het shirt van Real nog jaren. Met zijn talent is hij al begonnen met het verleiden van onze achterban.'

Elders in de Spaanse hoofdstad werd deze zomer het meeste geld uitgegeven. Kévin Gameiro moet met zijn scorend vermogen de druk op de schouders van Antoine Griezmann verminderen, Nico Gaitan zorgt voor extra creativiteit op de vleugels en Sime Vrsaljko gaat de concurrentie aan met Juanfran. Het zijn drie directe versterkingen voor de selectie van Diego Simeone, wiens honger naar een volgende landstitel alleen maar is toegenomen na twee derde plaatsen op rij.

El Cholo moet zijn honger stillen in het seizoen waarin Luis Enrique met Barcelona voor de derde achtereenvolgende keer kampioen van Spanje wil worden. Een seizoen waarin Zinedine Zidane na het winnen van de Champions League voor het eerst vanaf de eerste speeldag de leiding heeft als coach van Real. Sterren als Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Griezmann, Gareth Bale en Iniesta zullen er allemaal weer staan op de beslissende momenten in het nieuwe Primera División-seizoen. Met in hun kielzog de grootste talenten van Spanje.

Programma
Málaga 19-08
20:45
Osasuna
Deportivo La Coruña 19-08
22:00
Eibar
Barcelona 20-08
18:15
Real Betis Sevilla
Granada 20-08
20:15
Villarreal
Sevilla 20-08
22:15
Espanyol
Sporting Gijón 21-08
18:15
Athletic de Bilbao
Real Sociedad 21-08
20:15
Real Madrid
Atlético Madrid 21-08
22:15
Alavés
Celta de Vigo 22-08
20:00
Leganés
Valencia 22-08
22:00
Las Palmas
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.