Asensio grijpt ook tegen Sociedad zijn kans bij Real Madrid

Reacties

Een dag na de wervelende La Liga-start van Barcelona heeft Real Madrid ook zijn eerste competitieduel gewonnen, al had het bij Real Sociedad meer moeite de punten te pakken (0-3) dan de Catalanen een dag eerder tegen Real Betis (6-2).

Asensio grijpt ook tegen Sociedad zijn kans bij Real Madrid

Van het gevreesde Madrileense aanvalstrio BBC was bij de start van het nieuwe Primera División-seizoen alleen Gareth Bale van de partij. Cristiano Ronaldo en Karim Benzema moesten nog geblesseerd toekijken. De enige vertegenwoordiger van BBC kweet zich goed van zijn taak. Al na anderhalve minuut had Bale de ban gebroken. Na een voorzet van Dani Carvajal kopte hij knap raak.

De absentie van Benzema en Ronaldo biedt ook de kans aan anderen zich te bewijzen. Marco Asensio, die deze zomer na een jaar op huurbasis bij Espanyol terugkeerde bij De Koninklijke, heeft die gepakt. Na zijn succesvolle optreden in de strijd om de Europese Super Cup tegen Sevilla (3-2 zege) bewees hij andermaal zijn waarde.

Raphaël Varane verstuurde in de veertigste minuut een diepe bal, die knap werd gecontroleerd door Asensio. De afronding verraadde de kwaliteiten van de twintigjarige aanvaller. Met een wippertje verschalkte hij Sociedad-keeper Geronimo Rulli geraffineerd.

Real Madrid kon de sterke eerste helft geen vervolg geven. Real Sociedad kreeg meer en meer het gevoel dat er wat te halen was. De thuisploeg kon de Madrileense defensie echter niet echt in verlegenheid brengen. Bale maakte in blessuretijd aan alle onzekerheid een einde: 0-3.

Asensio was op dat moment al bankzitter. Na ruim een uur was hij gewisseld voor Lucas Vázquez, die net als de andere verse krachten James Rodríguez en Isco er niet in slaagde de haperende Madrid-machine weer soepel te laten draaien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.