Zes spelers Shakhtar weigeren terug te gaan naar Oekraïne

Reacties

De onrust in Oekraïne lijkt zijn weerslag te hebben op de selectie van Shakhtar Donetsk. Franse media melden dat zes spelers niet terug willen keren na een oefenduel met Olympique Lyon (4-1 verlies) op zaterdagavond.

Zes spelers Shakhtar weigeren terug te gaan naar Oekraïne

Volgens de Franse televisiezender Canal + gaat het om de Brazilianen Alex Teixeira (foto), Fred, Dentinho, Douglas Costa en de Argentijn Facundo Ferreyra. De zesde speler in kwestie is onbekend. Dit zestal zou bewust de terugvlucht gemist hebben om niet te hoeven teruggaan naar Oekraïne.

In dat land is het al maandenlang onrustig, maar na de vliegtuigcrash van afgelopen donderdag zijn de spanningen weer extra toegenomen. Russische separatisten maken in Oost-Oekraïne, waar ook Donetsk ligt, de dienst uit. Eerder dit jaar werd Rinat Akhmetov, de suikeroom van Shakhtar, ervan beschuldigd dat hij de separatisten van financiële armslag zou voorzien.

Overigens postte Shakhtar zelf een bericht op de website waarin de terugvlucht van de selectie wordt aangekondigd. Daarbij staat een foto van Alex Teixeira en Fred die vrolijk lachend poseren in een vliegtuig. Gezien de berichten uit Franse media, lijkt die foto te zijn gemaakt tijdens een eerdere vlucht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.