Zenit-aanvaller Lazovic uit lijden verlost door FK Rostov

Danko Lazovic speelt de rest van dit seizoen op huurbasis voor FK Rostov, de huidige nummer elf van Rusland. De Serviër wordt voor een half jaar verhuurd door zijn huidige werkgever Zenit Sint-Petersburg, waar komende zomer zijn contract afloopt.

Zenit-aanvaller Lazovic uit lijden verlost door FK Rostov

'We zijn met Zenit akkoord over Lazovic', bevestigde vice-voorzitter Aleksandr Shikunov over de nieuwste aanwinst van Rostov. De 29-jarige aanvaller gaat direct met zijn nieuwe club, die afgelopen zomer al interesse toonde maar destijds niet zijn voorkeur had, mee op trainingskamp.

Lazovic kwam al enige tijd niet meer in de plannen voor van trainer Luciano Spalletti, terwijl hij in het seizoen 2010/11 nog goed was voor twaalf treffers in 31 competitiewedstrijden. Dit seizoen kwam de voormalige speler van onder meer PSV en Feyenoord helemaal niet in actie bij de huidige nummer drie van de Russische Premjer Liga.

Zijn laatste competitieduel dateert van maart 2011. Destijds was Lazovic nog belangrijk door de gelijkmaker aan te tekenen in het duel met Kuban Krasnodar (1-1). Sindsdien kwam de aanvaller nog een keer in actie in het toernooi om de Russische beker.

Afgelopen zomer mocht de 46-voudig international al vertrekken bij de rijke Russische club. Onder meer met Besiktas, Dynamo Moskou en Rostov toonden belangstelling voor de grillige aanvaller. De Turken konden het echter niet eens worden met Zenit en Lazovic mocht niet naar Dynamo, de concurrerende club uit de hoofdstad.

Lazovic gaat zich komende week op Cyprus voorbereiden op de tweede seizoenshelft met zijn nieuwe club. Rostov hervat 9 maart de competitie in het uitduel met Alania Vladikavkaz.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen