Transferdagboek 09/08: Nasri, Ruiz en Lazovic

Arsenal verzekerde zich voor naar verluidt vijftien miljoen euro van de diensten van de zeventienjarige Alex Oxlade-Chamberlain, die indruk maakte bij Southampton. De Londense club is daarom bereid Samir Nasri te laten gaan, al moeten geïnteresseerde clubs wel nog een bedrag van dertig miljoen euro meenemen.

Transferdagboek 09/08: Nasri, Ruiz en Lazovic

En vanuit Italië worden de berichten weer sterker dat de mysterieuze Mister X van AC Milan luistert naar de naam Cesc Fabregas. Arsenal heeft immers dezelfde shirtsponsor Fly Emirates.

En met die beter gevulde portefeuille kan Arsenal weer de markt op om bijvoorbeeld Tottenham Hotspur af te troeven in de strijd om de Costaricaanse aanvaller van FC Twente, Bryan Ruiz. Daarmee komt het afscheid van de smaakmaker uit San José dichterbij.

Een andere aanvaller die de Eredivisie gebruikte als springplank is Danko Lazovic. De voormalig PSV'er maakt al een paar jaartjes naam in Rusland. Blijkbaar is de Serviër toe aan een nieuwe uitdaging. Hij zou zich zelf hebben aangeboden bij Anzhi Makhachkala, dat acht miljoen euro voor Lazovic moet overmaken aan Zenit Sint-Petersburg. Dat hij in Dagestan bijna het dubbele kan verdienen dan in Sint-Petersburg, is natuurlijk van ondergeschikt belang.

Eljero Elia, die net iets langer dan Lazovic de Eredivisie achter zich liet, was de beoogde aanwinst voor Juventus. Nu Hamburger SV het bod van zeven miljoen euro heeft afgewezen, verlegt de Turijnse club zijn interesse naar de volgende op het lijstje: de Peruaan Juan Pablo Vargas van Fiorentina.

Bekijk hier al onze video's