Lazovic flink op dreef in Russische Premjer Liga

Danko Lazovic is dit seizoen bijzonder goed op schot namens Zenit Sint-Petersburg. De Servische aanvaller staat na twaalf wedstrijden op negen doelpunten in de Premjer Liga.

Lazovic flink op dreef in Russische Premjer Liga

Lazovic, die vorig seizoen tussentijds overstapte van PSV naar Zenit, kwam in zijn eerste (halve) jaargang tot vijf treffers in twintig duels. Onder trainer Luciano Spalletti eiste Zenit het kampioenschap op en maakt het komend seizoen zijn rentree in de Champions League.

Lazovic vormt bij de voormalige werkgever van coach Dick Advocaat een aanvalsduo met de Russische international Aleksandr Kerzhakov, die ook al vijf keer scoorde. Lazovic en Kerzhakov maakten samen veertien van de 23 competitietreffers van Zenit. De ploeg bezet momenteel de tweede plaats op de ranglijst met 23 punten, twee minder dan koploper CSKA Moskou.

De nieuwe werkgever van PSV'er Balázs Dzsudzsák, Anzhi Makhachkala, staat gedeeld derde in de Russische competitie. De ambitieuze club, waar onder anderen Mbark Boussoufa en Roberto Carlos ook onder contract staan, heeft evenveel punten als Lokomotiv Moskou (22).

Voor Lazovic en Zenit staat zaterdag de uitwedstrijd tegen Volga Nizhny Novgorod op het programma. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's