'Geen stroomstoot maar kuipstoeltje in rug Lazovic'

Niet de politie maar Volga Nizhny Novgorod wacht mogelijk een sanctie voor de verwonding van Danko Lazovic in het thuisduel met Zenit Sint-Petersburg (2-0 verlies). De Serviër gaf aan op 19 juni door een agent in de rug te zijn geraakt met een stroomstootwapen. Uit onderzoek van de lokale autoriteiten komt iets heel anders naar voren.

'Geen stroomstoot maar kuipstoeltje in rug Lazovic'

Zenit Sint-Petersburg diende op basis van het relaas van Lazovic na afloop een officiële klacht in. Hoewel aanvankelijk geen concrete sporen op het lichaam van de voormalig PSV-aanvaller zichtbaar waren, vonden de clubartsen bij nader onderzoek brandwonden.

Bij het onderzoek kwam naar voren dat zowel de directieleden van Volga Nizhny Novgorod als de politie zelf ontkennen dat het voorval heeft plaatsgehad. Zij stellen dat Lazovics verwondingen het gevolg zijn van een kuipstoeltje dat vanaf de tribune is gegooid.

Volga-voorzitter Aleksei Goikhman: 'In eerste instantie wilde de politie Lazovic raken, maar op het laatste moment was er het besef dat het om een speler ging. Hij is niet met een vinger aangeraakt.'

Onduidelijk is nog of de Russische voetbalbond op basis van deze bevindingen een eigen onderzoek instelt. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's