Zenit voor de vierde keer kampioen van Rusland

Reacties

Zenit Sint-Petersburg is zondagmiddag voor het eerst sinds het seizoen 2011/12 weer kampioen van Rusland geworden. De vroegere club van onder anderen Dick Advocaat is door het 1-1 gelijkspel bij FK Ufa niet meer te achterhalen door de concurrentie.

Zenit voor de vierde keer kampioen van Rusland

Hulk maakte namens de Russische lijstaanvoerder de 0-1 en zelfs de late gelijkmaker van Haris Handzic kon de ploeg uit Sint-Petersburg niet van het kampioenschap afhouden.

Door de remise kan nummer drie FK Krasnodar, dat op basis van verliespunten de grootste rivaal was, de achterstand (negen punten) nog overbruggen, maar dan zal het onderlinge resultaat nog steeds in het voordeel van Zenit uitvallen. Nummer twee CSKA Moskou heeft met een duel meer gespeeld een punt voorsprong op Krasnodar en kan het gat van acht punten met de koploper in punten al niet meer dichten.

Met het veiligstellen van de vierde landstitel in de clubhistorie (de vijfde als je het Sovjet Unie-tijdperk meetelt) plaatst Zenit zich direct voor de poulefase van de Champions League van komend seizoen. Dit seizoen strandden de Russen in de groepsfase van het grootste Europese toernooi. AS Monaco en Bayer Leverkusen waren te sterk, maar de ploeg wist wel Benfica achter zich te houden waardoor de club doorstroomde naar de Europa League. In dat toernooi werd Zenit in de kwartfinale uitgeschakeld door Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.