Sevilla voorkomt door politiek overschaduwde EL-loting

Reacties

Sevilla heeft er met de uitschakeling van Zenit Sint-Petersburg voor gezorgd dat de loting voor de halve finales van de Europa League vrijdag niet verworden tot een farce. Bij een zege van de Russen had immers al min of meer vastgestaan welke teams elkaar zouden treffen in de strijd om een plek in de finale.

Sevilla voorkomt door politiek overschaduwde EL-loting

Zenit leek dankzij een 2-1 tussenstand af te stevenen op een verlenging, maar dankzij invaller Kevin Gameiro kwam die er niet. Omdat een paar minuten eerder Yevhen Shakhov ervoor zorgde dat Dnjepr Dnjepropetrovsk ten koste van Club Brugge wél naar de halve finale doorstoot, bestond de kans dat er vrijdag zowel een Russische als Oekraïense club in de kokers voor de loting zou verdwijnen.

Het zou de UEFA opnieuw in een lastig parket hebben gebracht. Donderdag maakt de Europese voetbalbond bekend dat Zenit en Dnjepr en/of Dinamo Kiev elkaar niet konden treffen vanwege de politieke spanningen. In de vorige knock-outronden was dat ook al het geval. In het geval al die drie teams de kwartfinale hadden overleefd zou er daarom zelfs helemaal niet hoeven worden geloot.

Nu titelhouder Sevilla nog altijd in de race is en met Fiorentina en Napoli liefst twee Italiaanse ploegen bij de laatste vier staan, zijn er morgenmiddag om 13.00 uur géén beperkingen bij het bepalen van de halvefinaleduels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.