Sevilla trots op ongeëvenaarde successen in Europa League

Reacties

Sevilla blijft vriend en vijand verbazen in de Europa League. Voor de tweede keer in korte tijd kan de Spaanse club het toernooi voor het tweede seizoen op rij winnen.

Sevilla trots op ongeëvenaarde successen in Europa League

De Europese successen vervullen het rood-witte deel van de Andalusische stad met trots en het groen-witte met jaloezie. Real Betis, dat zelf nooit een Europese prijs won, hoopt na jaren van kommer en kwel dit seizoen naar de Primera División terug te keren.

Sevilla bereikte de laatste vier door een gelijkspel uit tegen Zenit-Sint Petersburg (2-2), nadat het vorige week thuis met 2-1 gewonnen had. Een late goal van Kevin Gameiro (in de 85ste minuut) voorkwam een verlenging in Rusland.

'Dat was een geweldig moment', jubelde de Franse spits na afloop. 'We hebben ons met hand en tand verdedigd en staan in de halve finale. Alweer. Het zou fantastisch zijn als het ons lukt het seizoen opnieuw te winnen. Vooral voor onze supporters.'

Successen
Sevilla gaf zijn fans de afgelopen jaren behoorlijk wat te vieren. Vorig seizoen won het de Europa League door Benfica in de finale na strafschoppen te verslaan. In 2006 en 2007 werd het tweede clubtoernooi van Europa ook al gewonnen door de rood-witten, die de titel dit seizoen dus voor de tweede keer kunnen prolongeren. Dan waren er ook nog de gewonnen Europese Super Cup (2007), Spaanse Super Cup (2008) en zegetochten in het toernooi om de Copa del Rey (2007 en 2010).

Over een nieuwe toernooizege wilde trainer Unai Emery (op de foto na de Europa League-winst van vorig seizoen), die zijn ploeg in de groepsfase met 2-0 zag verliezen van Feyenoord, nog niet praten. 'Laten we eerst dit maar eens vieren. Hier mogen we trots op zijn', stelde hij na het behalen van de halve finale. 'Het is geen wonder dat wij weer zover zijn gekomen. We werken er gewoon heel hard voor.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.