Zenden zwaait af: 'Het was dubbeltje op zijn kant'

Boudewijn Zenden kan Stamford Bridge met opgeheven hoofd verlaten. De assistent van manager Rafael Benítez kende een stroeve start met Chelsea, maar sluit het internationale seizoen af als Europa League-winnaar.

Zenden zwaait af: 'Het was dubbeltje op zijn kant'

'We stoppen op ons hoogtepunt. En de manier waarop maakt het helemaal mooi', aldus Zenden (rechts op de foto met links Benítez) tegenover Novum. 'Heerlijk om aan het einde van een seizoen zo'n prijs te pakken, daar ben je toch een heel jaar voor bezig.'

'We hadden in december de finale van het WK voor clubs tegen Corinthians verloren, dat wilden we niet nog een keer meemaken', vervolgt de oud-speler van onder meer Chelsea, Liverpool en PSV die zijn ploeg in de extra tijd de volle winst zag pakken.

'Het was een dubbeltje op zijn kant, maar we hebben dit seizoen veel wedstrijden in de slotfase verloren of toch nog gelijk gespeeld', besluit de 36-jarige Zenden. De 54–voudig international van Oranje werd in november 2012 aangesteld als assistent van de destijds aangetrokken Spanjaard Benítez.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen