Zenden: 'Uiteindelijk speelt Chelsea wél om een prijs'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International een uitgebreide vooruitblik van Zenden op de Europa League-finale. Bestel in onze webshop VI nr. 20, die sinds woensdag in de winkel ligt.

Zenden: 'Uiteindelijk speelt Chelsea wél om een prijs'

Chelsea kan een klein jaar na de winst van de Champions League opnieuw een Europese hoofdprijs in de wacht slepen. Boudewijn Zenden, assistent-trainer bij The Blues, beseft dat de club bij winst in de eindstrijd tegen Benfica in een illuster rijtje terecht komt.

'De laatste jaren heeft Chelsea altijd Champions League gespeeld en alles op alles gezet om eindzege te behalen', vertelt Zenden aan Voetbal International. 'Dat lukte vorig jaar vrij onverwacht. Maar natuurlijk was het even omschakelen voor de spelers toen ze na de winterstop in de Europa League instroomden.'

'Maar uiteindelijk speelt Chelsea wél om een hoofdprijs! Daarnaast is het wel bijzonder dat we bij winst op Benfica de vierde club zijn die alle Europese titels heeft gewonnen (Europa Cup I, II en III, red.). In een rijtje staan met Ajax, Juventus en Bayern München zou niet verkeerd zijn.' (Vincent Okker)



Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's