Zelfverzekerde Leerdam kan het ook als middenvelder

Reacties

Het wilde dit seizoen voor Kelvin Leerdam nog niet echt vlotten wat doelpunten betreft, maar tegen ADO Den Haag trof de middenvelder eindelijk doel. Twee keer zelfs.

Zelfverzekerde Leerdam kan het ook als middenvelder

Door die twee treffers tijdens de eclatante 6-1 overwinning verscheen de naam van Leerdam voor het eerst dit seizoen op het scorebord. De ex-Feyenoorder ging vrijdagavond zodoende door met waar hij vorig seizoen al opzien mee baarde: veel doelpunten maken.

In het seizoen 2013/14 kwam Leerdam nog tot acht competitietreffers, die hij grotendeels als verdediger liet aantekenen. Dit seizoen speelt hij op het middenveld, maar gek genoeg stokte zijn productie op het moment dat hij een linie opschoof. Zowel tegen Ajax als SC Heerenveen mocht hij vrij opstomen richting het vijandelijke doel, maar schoot hij naast, terwijl hij tegen laatstgenoemde tegenstander nog eens een paar grote kansen liet liggen.

Vrijdagavond was het, dankzij een droge knal en een knappe intikker, dan eindelijk zo ver voor Leerdam. 'Vorig jaar had ik het geluk dat ik veel uit corners scoorde, dat is nou eenmaal ook onderdeel van het spel. Dit jaar heb ik veel kansen gemist: ook dát hoort erbij', relativeerde Leerdam na afloop van zijn dubbelslag tegenover FOX Sports. 'Vandaag gaan ze er gelukkig in, nu is het zaak om zo door te gaan.'

Overigens bezweerde hij dat het missen van kansen niet aan hem is gaan vreten. 'Ik kom vaak in scoringspositie, maar dan moet je jezelf wel belonen', weet Leerdam. 'Niemand wil graag kansen missen, scoren is het leukste wat er is. Maar ik twijfel niet aan mezelf. Dat ik een paar kansen heb gemist is een feit, maar vandaag heb ik twee lekkere en belangrijke goals gemaakt. Nu wacht ons een lekker weekend: languit op de bank liggen en hiervan genieten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.